profimedia-0344545381 Svet24.si

FOTO: Putin družinam mobiliziranih zagotavlja 5 ...

Jasleen Kaur, singh Svet24.si

FOTO: Delavec v sadovnjaku našel trupla ...

borut-petek, tom-begovič Necenzurirano

Se spomnite Boruta Petka? Kupil si je vilo. #foto

jansa putin re Reporter.si

Izrojena slovenska desnica: kako se Janez Janša ...

olimpija green dragons Ekipa24.si

Bodo Olimpiji odvzeli točke in jo izključili iz ...

Ceca in Alino Odkrito.si

Ceco prepričal Slovenec, ki se oblači v ženska ...

vincic Ekipa24.si

Uh, kaj mu počnejo navijači Barce! Slovenskemu ...

nu
nu
18 22.09.2022 06:47:10

Čeferin jasno povedal, da tega ne bo več: Ta koncept nam sploh ni všeč. To je bila dobra ideja ...

Profimedia
Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin pravi, da ne bodo ponovili kontinentalne izvedbe evropskega prvenstva, kot je bilo EP 2020, ko so ga ob okrogli obletnici organizirali v številnih evropskih državah. Ni pa izključil nadaljnjih uspešnih skupnih kandidatur v prihodnosti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Lanski prestavljeni turnir, namenjen praznovanju 60. obletnice evropskega prvenstva v nogometu, so prizadele logistične težave zaradi pandemije covida-19.

Turnir leta 2024 bo potekal le v Nemčiji, toda na turnirju leta 2028 bi lahko bilo znova več gostiteljev, za organizacijo naj bi se namreč potegovale nekatere države z britanskega otočja, tekmec pa naj bi bila Turčija.

Čeferin je na novinarski konferenci v sredo potrdil, da v prihodnje ne bo več vsecelinskih dogodkov, vendar ne nasprotuje skupnemu gostovanju manjših sosednjih držav."Ne razmišljamo o takšnih evropskih turnirjih v 10 ali 11 državah, to je bilo dovolj zapleteno," je dejal.

"Športno gledano je Švica odigrala eno tekmo v Rimu in nato v Bakuju, nekatere ekipe pa so igrale ves čas doma," je še dodal. "Tisti, ki niso potovali in so igrali doma, so končali v finalu. Ta koncept nam sploh ni všeč. To je bila dobra ideja. Bila je 60. obletnica evropskega prvenstva, neko vseevropsko prijateljstvo ... To so bili elementi te ideje."

"Ne trdim, da je bila ideja slaba. Ampak moj občutek je, da bi moralo evropsko prvenstvo potekati v eni ali dveh državah, če govorimo o manjših državah."

Značke: nogomet, uefa

Članki iz rubrike