Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

nu
nu
10 29.03.2022 11:19:37

Predsednik NZS ODLOČNO odgovoril Mariboru: Njihov ODZIV pove največ o njih samih ...

Martin Metelko
Radenko Mijatović je odgovoril na obtožbe Maribora.

Kolegi iz tiskane izdaje EkipeSN so se v Katarju ekskluzivno pogovarjali s predsednikom NZS Radenkom Mijatovićem. Stekla je debata o številnih zelo zanimivih temah, seveda pa niso mogli niti mimo v tem trenutku zelo perečega vprašanja. Mariborčani so namreč pred dnevi zelo ostro napadli Nogometno zvezo Slovenije, ji očital marsikaj, bil navsezadnje do nje tudi zelo žaljivi. Vse to zaradi kazni, ki so jo vijoličasti dobili ob divjanju njihovih navijačev na tekmi Maribor  Bravo, ko je eden od navijačev zalučal predmet v sodnika. 

"Pod točko ena bi rekel, da ne gre za spor med NZS in Mariborom. Na tisti tekmi so se zgodila neizpodbitna dejstva, ki so jih obravnavali neodvisni organi. Nogometna zveza v nobenem primeru ne more tolerirati nasilja na tekmah – še najmanj, če so ogroženi akterji. Odločitve disciplinskega sodnika v takih primerih so neodvisne in jih je treba spoštovati. To, kako se odziva posamezen klub, pa največ pove o tem klubu in o nikomur drugem. Nihče ne more in ne sme tolerirati takih dogodkov, vsi vemo, kam lahko pripelje nasilje – navsezadnje se je vse skupaj zgodilo na tekmi, na kateri smo pozivali proti vojni in vsem oblikam nasilja. Zveza nima nič proti nikomur, vedno smo na voljo, vedno smo pripravljeni pomagati klubom pri čemerkoli. Nihče pa, še enkrat, ne sme tolerirati nasilja. Pri čemer noben dogodek ni enak in vleči neke vzporednice z dogodki iz leta 2016 na podlagi ene besede samo zato, da obračunavaš, je popolnoma nesmiselno. Več od tega ne bi komentiral," je o vsem skupaj dejal Radenko Mijatović. 

CELOTEN POGOVOR S PREDSEDNIKOM NZS SI LAHKO PREBERETE SAMO V DANAŠNJI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI. 

Značke: mijatović, nzs

Članki iz rubrike