pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

rb
rb
1 29.03.2022 10:34:52

VELIK DAN za slovenske upe! To morajo storiti, da bi se uvrstili na EVROPSKO PRVENSTVO

Domen Jančič
Pred slovensko kadetsko (U–17) reprezentanco je odločilna tekma za uvrstitev na evropsko prvenstvo. Po prepričljivi zmagi nad Walesom in srhljivem remiju s Srbijo bodo izbranci selektorja Aleksandra Radosavljevića v Radencih (začetek ob 16. uri) merili moči s turškimi vrstniki.

Slovenski upi so tako rekoč že imeli rezervirano vozovnico za odhod na evropsko prvenstvo v Izraelu. Po prepričljivi uvodni zmagi nad Walesom so tudi v obračunu s srbskimi vrstniki kazali odlično podobo in imeli vse do končnice dva gola prednosti, nakar je izbrancem Aleksandra Radosavljevića popustila zbranost, kar so telesno precej močnejši tekmeci znali izkoristiti. V srhljivki so se v dodatku petminutnega sodniškega dodatka izognili porazu in poskrbeli, da bo dramatičen tudi današnji zadnji krog kvalifikacijskega turnirja skupine 7.

Naši upi se bodo v Radencih udarili s Turki, istočasno si bodo Srbi v Gornji Radgoni prizadevali potrditi vlogo velikega favorita v dvoboju z Walesom. Slovenski račun je preprost: zmaga zagotavlja uvrstitev na Euro. Morda naposled ne s prvega mesta, toda v Izraelu se bo predstavilo tudi sedem drugouvrščenih reprezentanc iz osmih skupin, sedem osvojenih točk pa je več kot dovolj za napredovanje na zaključni turnir. In bržčas jih bo dovolj tudi pet, kolikor bi jih slovenska prihodnost imela v primeru neodločenega izida s Turčijo, ampak Aleksandar Radosavljević noče biti preračunljiv. "Cilj je osvojiti ves izkupiček, o tem ni nikakršnega dvoma, a zavedamo se zahtevnosti naloge. Toda spet bi radi pokazali, da smo kakovostna reprezentanca, ki si zasluži uvrstitev na evropsko prvenstvo," je poudaril selektor. Nekdanji odlični vezist bo pogrešal kaznovani »motor« ekipe Bena Selana, na klopi pa prav tako ne bo vratarja Tima Štrasbergerja, ki si je prislužil rdeči karton po remiju s Srbijo, zato bodo gostitelji v pomemben dvoboj vstopili z zgolj enim čuvajem mreže Lukasom Tomažičem.
Kljub sobotnemu stresu odločnosti v slačilnici ne manjka. "Škoda, da nam je proti Srbiji v končnici malce popustila zbranost. Mislim, da bi si zaslužili zmago. Dali smo vse od sebe, v večjem delu smo bili boljši, a žal se je razpletlo, kot se je. Ampak to je za nami, osredotočeni smo na naslednji izziv, gremo naprej. Z dvignjenimi glavami in z nespremenjeno miselnostjo. Vedno hočemo zmagati in hočemo na evropsko prvenstvo v Izrael. Tega smo sposobni," v pričakovanju obračuna s Turki pravi kapetan in poveljnik obrambe Luka Poredoš.

Članki iz rubrike