boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

cene prevc pm Ekipa24.si

Ne le Nika Vodan, še ena sanjska poroka v ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

ue
ue
0 16.12.2021 20:39:48

SELEKTOR MATJAŽ KEK brez skrivanja! 'Ni kaj dosti komentirati, meni je ...'

Martin Metelko
Selektor Matjaž Kek in predsednik NZS Radenko Mijatović sta komentirala žreb lige narodov.

Slovenska nogometna reprezentanca je na žrebu v Nyonu dobila tekmece v tretji izdaji lige narodov. V skupini 4 lige B se bo prihodnje leto junija in septembra pomerila s Švedsko, Norveško in Srbijo.

"Ni kaj dosti za komentirati. Šele zdaj bo mogoče kdo videl, kaj je pomenilo, da smo zmagali v ligi C. To je skoraj mini evropsko prvenstvo. Meni je skupina super, bolj idealne si niti ne bi mogel želeti. To so nasprotniki, ki imajo težo, prave reprezentance in prave tekme za Slovenijo," je v odzivu za Nogometno zvezo Slovenije dejal slovenski selektor.


"To so res top reprezentance v terminu, ki bo zopet nekaj novega. Štiri tekme v junijskem terminu, to je nekaj neverjetnega. To je tako velik izziv, zame kot rečeno evropsko prvenstvo v malem. Upam, da bo Slovenija konkurenčna, dobra in kakovostna. Prepričan sem, da bomo gledali dobre tekme," je še dodal Kek, ki je nedavno podaljšal pogodbo z NZS.

Predsednik NZS Radenko Mijatović je bil prav tako zadovoljen z atraktivnimi tekmeci v skupini B4. "Moram reči, da smo dobili izjemno težko, pa vendar atraktivno skupino, v kateri se bo dalo zelo dobro tekmovati. Igralci bodo proti nasprotnikom zelo motivirani, igre po sistemu toplo-hladno ta skupina ne dovoljuje. Nadejam se dobrih tekem in solidnega rezultata," je dejal prvi mož NZS.

"Nisem si želel dveh Skandinavcev v skupini, glede na to, da je slovenska reprezentanca proti njim vedno težko igrala. Vendar moram reči, da gre za zelo atraktivne nasprotnike, ki bi po kakovosti sodili v ligo A. Vsekakor bolje reprezentance te kakovosti kot potovanja nekam daleč na vzhod," je še dodal Mijatović.

Članki iz rubrike