GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

rb
rb
3 16.12.2021 11:06:15

VEČNI DERBI PRESTAVLJEN, znan termin tekme OLIMPIJA – MURA

Martin Metelko
IO NZS bo prihodnji teden potrdil tekmovalni koledar za spomladanski del sezone.

V jesenskem delu prvenstva v elitni druščini na sončni strani Alp bi moralo biti odigranih 100 tekem, toda višja sila je poskrbela, da jih je bilo le 98. Spomnimo, v 17. krogu je bil zaradi izbruha koronavirusa med zmaji v zadnjem trenutku preložen dvoboj med Olimpijo in Muro, nakar so v 19. krogu obilne padavine prestavile še domžalsko-ljubljanski spopad ob Kamniški Bistrici.

Najprej se je zdelo, da bodo dolgovi poravnani še letos, nakar so odgovorni sprejeli odločitev, da se to ne bo zgodilo, in z nedeljsko lepotico na Bonifiki je nad prvoligaško jesen padel zastor.
Zimski oddih ne bo pretirano dolg, ekipe se bodo že v dneh po novem letu vrnile k treningom, nadaljevanje bojev za točke je predvideno za 9. februar. Takrat bi morale biti odigrane tekme uvodnega kroga drugega dela prvenstva, toda po naših informacijah naj bi urnik doživel manjšo spremembo, ki bi jo prihodnjo sredo potrdil izvršni odbor NZS, prav tako kot celoten spomladanski koledar. Tudi po tem scenariju se bo žoga s sredine igrišča zakotalila dan po kulturnem prazniku, vendar ne na petih stadionih, temveč zgolj na enem – v Stožicah, ki bodo prizorišče zaostale preizkušnje med Olimpijo in Muro; 21. krog bi bil potemtakem na sporedu 12. in 13. februarja. Ta med drugim prinaša večni derbi, ki bo gotovo izzval izjemno zanimanje. Tretji obračun Olimpije in Maribora v tej sezoni bo v Ljubljani, ostali pari so Celje – Koper, Domžale – Tabor, Aluminij – Radomlje in Mura – Bravo.
Ali se bo takšen načrt uresničil, je kajpada odvisno od vremenskih razmer. Velike količine snega v prvi polovici drugega meseca v letu pač ne bi predstavljale prevelikega presenečenja, da bomo vmes morda dobili še kakšno novo različico koronavirusa, prav tako ne gre povsem izključiti …

Značke: maribor, olimpija, mura, nzs, 1.-snl

Članki iz rubrike