pošta, poštar, poštni delavec Svet24.si

Sindikat upravo Pošte Slovenije obtožuje vdora v...

sava dolinka, alge Svet24.si

Ugotavljali bodo, zakaj so se razrasle alge v Savi...

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

nu
nu
9 06.09.2021 21:04:00

GOVOR KOT IZ FILMA: Matjaž Kek je s temi BESEDAMI tako navdušil Hrvate, da so mu - ZAPLOSKALI!

Martin Metelko
Na novinarski konferenci so mu kar zaploskali.

Slovensko nogometno reprezentanco jutri čaka eden najpomembnejših obračunov v boju za svetovno prvenstvo, ki ga bo naslednje leto gostil Katar. Četa Matjaža Keka gostuje na kultnem Poljudu, v najavi tekme med Hrvaško in Slovenijo pa je slovenski selektor požel kar aplavz hrvaških novinarjev za svoj epski odgovor. 

Vprašanje enega od hrvaških novinarjev se je glasilo: "Moja babica je Slovenka, Mlakar je njen dekliški priimek, iz Poljčan, toda vseeno vas bom vprašal v hrvaščini. Kaj vas kot selektorja Slovenije najbolj opogumlja pred tekmo s Hrvaško in ali je odsotnost Luke Modrića na eni in klasičnega napadalca na drugi strani prednost za Slovenijo?" 

In Matjaž Kek je s svojim odgovorom tako zelo navdušil, da so mu hrvaški novinarji kar zaploskali. To je nekaj, kar vidimo zares redko. "Vašemu kolegu sem že rekel, da ne bi rad veliko komentiral hrvaške reprezentance. Potem sva blizu, če ste vi iz Poljčan. Jaz sem iz Maribora, to je zgolj 20, 25 kilometrov razlike. (smeh) Mislim, da je eden od igralcev hrvaške reprezentance že odgovoril na to, kako je zdaj, ko ni Luke Modrića. Da je njega kot persono in njegovo kakovost težko nadomestiti, da to mora storiti cela ekipa. Oni so to na Slovaškem naredili na kakovosten način in prišli do treh točk," je svoj fantastičen odgovor začel oblikovati slovenski selektor. 

In nadaljeval: "Vse ostalo … Nisem prepričan, da Hrvaška nima napadalca v tej zasedbi. Mogoče sem slabo prebral … Vidim tukaj par kakovostnih, top igralcev. Enega sem celo treniral, Ćolaka, ki zdaj super igra pri Malmöju. O Livaji ne rabimo govoriti, poznam ga iz Grčije, ko sem z Rijeko igral proti njemu. Andrej Kramarič je veliko stvari naredil pri Rijeki, nato mu je uspel krasen prestop. In tako bi lahko nadaljevali do petindvajsetega igralca, to so vse kakovostni nogometaši. Tudi Slovenija ima kakovost, stojim za temi igralci, ker sem jih jaz izbral, oni so moja odgovornost. Zadolžili so me z vsako sekundo našega druženja. Odlično se obnašajo, želijo si. Normalno je, da se zgodijo napake, mi smo vseeno relativno mlada ekipa. Tudi mi imamo neka imena, ki nekaj pomenijo v evropskem nogometu. Na koncu koncev gre za sosedski dvoboj. To je vedno nekaj več. To so vedno bile tekme, ki so prinašale tudi določene tenzije. Naj bodo tenzije, a naj bodo pozitivne, športne. In naj odigramo tekmo v pravi športni atmosferi, ki jo znajo narediti ljudje tukaj na Poljudu. Jaz sem vse to že doživel. Verjamem, da bomo gledali kakovostno tekmo in seveda pričakujem pozitiven rezultat za Slovenijo." 

Članki iz rubrike