državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

STA
STA
0 03.08.2021 16:46:02

Španci in Brazilci v finalu nogometnega turnirja v Tokiu

Profimedia
Reprezentanci Brazilije in Španije sta finalistki moškega nogometnega turnirja na olimpijskih igrah v Tokiu. Brazilci so po streljanju enajstmetrovk s 4:1, redni del se je končal z 0:0, premagali Mehiko, Španci pa po podaljšku z 1:0 Japonsko.

Branilci olimpijskega naslova v nogometu Brazilci so si kot prvi priigrali finale turnirja v Tokiu. V polfinalu se je sicer redni del tekme in podaljšek proti Mehičanom končal brez zadetkov, po izvajanju kazenskih strelov pa so se napredovanja v finale s 4:1 veselili Brazilci.

V ponovitvi olimpijskega finala iz leta 2012 v Londonu, ki so ga dobili Mehičani, so imeli na obeh straneh veliko priložnosti, a se mreža ni zatresla.

Pri strelih z bele točke pa se je v mehiški vrsti "noga zatresla" Eduardu Aguirreju in Johanu Vasquezu, kar je zadoščalo, da so si Brazilci priigrali še peti zaporedni olimpijski finale.



Prvi naslov na olimpijskih igrah so osvojili pred petimi leti na domačem pragu v Rio de Janeiru, ko so po enajstmetrovkah premagali Nemce.

V drugem polfinalu je Španija, zlata leta 1992 v Barceloni ter srebrna v letih 1920 in 2000, prevladovala v posesti žoge, strelih, kotih in še čem proti sicer trdoživim Japoncem, a so ti klonili šele v 115. minuti, ko je zadel Marco Asensio.

Finale bo v soboto, tekma za tretje mesto med Mehiko in Japonsko, četrto z OI 2012, pa dan prej.

Članki iz rubrike