andrej-plenković Svet24.si

Plenković zarezal v torto, se bo mastil skupaj z ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

»Turbo anus« Janeza Janše? Takšne argumente ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

nu
nu
1 18.05.2021 12:32:10

Danska brez praske med 8

Profimedia
Točno tri tedne pred četrtfinalnimi obračuni evropsko prvenstvo U-21, ki ga skupaj organizirata Slovenija in Madžarska, spet prihaja na površje. To bo svojevrsten uvod v članski Euro, ki se bo začel komaj pet dni po kronanju najboljših mladih reprezentanc.

Slovenije žal ne bomo videli v zaključnih bojih, čeprav so varovanci Milenka Aćimovića na trenutke dvigovali apetite. Nemara bi bilo drugače, če bi v normalnih razmerah imeli navijaški veter v hrbet, a po videnem na tekmah v Mariboru in Celju so Španci in Italijani zasluženo v četrtfinalu. Mladi slovenski nogometaši so z obema reprezentancama, ki sta s po petimi naslovi tudi najuspešnejši v tej kategoriji, visoko izgubili – skupaj kar 7:0. Obračun s Čehi je bil bolj enakovreden, prinesel je tudi edini zadetek domače izbrane vrste, za vodstvo sredi prvega polčasa je zadel napadalec Maribora Aljoša Matko. A to je bilo mnogo premalo. Je pa točka več od ničle druge gostiteljice Madžarske in, denimo, Islandije.


V drugih skupinah gre izpostaviti tri stvari. Prvič, Danska je presenetljiva zmagovalka skupine C. Brez prejetega zadetka je odpravila vse tri tekmece, v prvem srečanju tudi favorizirano Francijo. Drugič, skupina D je postregla z najbolj razburljivim razpletom, saj so bile tri reprezentance v boju za drugo vstopnico v četrtfinale izenačene po točkah, največ sreče v preštevanju medsebojnih tekem pa je imela Hrvaška. In tretjič, v drami skupine D je najkrajšo potegnila Anglija, ki je bila sicer brez številnih zvezdnikov, ki bi lahko nastopili v tej starostni kategoriji, a je vseeno veljala za eno od favoritinj.

U21

Značke: euro, u-21

Članki iz rubrike