Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
2 31.03.2021 20:22:12

Hrvati v 91. minuti strli angleška srca, potem se je ZAISKRILO!

m24.si
Nogometaši Anglije so v drugem krogu skupine D evropskega prvenstva igralcev do 21 let v Ljubljani premagali Hrvaško z 2:1 (1:0), a ostali brez četrtfinala. Vanj se je uvrstila Hrvaška.

Anglija - Hrvaška 2:1 (1:0)

* Stadion Bonifika, brez gledalcev, sodniki: Harm, Beitinger, Schaal (vsi Nemčija)
* Strelci: 0:1 Eze (12./11-m), 0:2 Jones (74.), 1:2 Bradarić (91.).
* Hrvaška: Kotarski, Šverko (od 86. Musa), Vušković, Franjić, Bradarić, Ivanušec, Moro, Babec (od 64. Žaper), Bistrović (od 76. Majer), Špikić (od 64. Čolina), Vizinger (od 86. Divković).
* Anglija: Ramsdale, Aarons, Tanganga, Wilmot, Kelly, Gallagher (od 72. Cantwell), Skipp, Eze, Jones, Nketiah (od 71. Brewster), McNeil (od 89. S. Sessegnon).
* Rumeni kartoni: Ivanušec, Bradarić, Špikić, Žaper; Kelly, Tanganga, Jones, Skipp.
* Rdeči karton: Curtis Jones (98.).

Zmaga z dvema goloma razlike bi bila za Angleže dovolj, da bi se varovanci Aidyja Boothroyda uvrstili v četrtfinale, a Domagoj Bradarić je imel v 91. minuti drugačne načrte. Z izjemnim strelom je namreč strl angleška srca in svojo reprezentanco popeljal do četrtfinala kljub porazu.

Angleži so po bledem začetku zagospodarili na igrišču. V deveti minuti je Curtis Jones od daleč stresel prečko, minuto kasneje pa si je isti igralec slabo ustavil žogo in ni mogel zaključiti v prazno mrežo. So pa v 12. minuti Angleži prišli do enajstmetrovke. Mirno je Angleže v vodstvo popeljal Eberechi Eze.

Kasneje v prvem polčasu si Angleži niso priigrali ugodnih položajev za strel, sta pa iz odličnih položajev izenačenje zamudila Dario Špikić in Luka Ivanušec. Prvi je v 32. minuti grdo zgrešil z okoli sedmih metrov, drugi pa je pet minut kasneje v boju mož na moža klonil proti vratarju Aaronu Ramsdalu.

Otočani so odločno krenili v drugi polčas, da bi prišli do drugega zadetka, ki bi jim zaradi izida drugega obračuna skupine omogočil nenadejano napredovanje v izločilne boje. Eze je bil po prostem strelu blizu v 50. minuti, a je Dominik Kotarski v vratih Hrvatov ubranil, štiri minute kasneje pa je ustavil še strel Eddieja Nketiaha.

S prostega strela je v 63. minuti poskusil tudi Dwight McNeil, a je stresel le vratnico, Hrvati pa so vse bolj viseli in se povlekli v obrambo. V 74. minuti pa je sledila kazen za neaktivno igro, ko je po dolgi akciji in neodločnosti Hrvatov v kazenskem prostoru natančno zadel Curtis Jones.

Čeprav Hrvati niso imeli veliko od igre po drugem zadetku Angležev, je potnika v četrtfinale odločila mojstrovina Bradarića. Ta je z dobrih 20 metrov sprožil z levico in neubranljivo zadel levi zgornji kot Ramsdala za nov, a tudi zadnji preobrat v skupini D.

Hrvati bodo za polfinale 31. maja igrali proti Špancem.

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike