sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Žiga Škvorc Njena.si

MasterChefov Žiga bo postal očka

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
2 31.03.2021 16:59:43

Uefa spremenila odločitev! Nič več, kot je bilo! Na stadionih zdaj navijači, če ...

Profimedia
Evropska nogometna zveza je odpravila omejitve vstopa gledalcev na nogometne stadione, ki za tekme pod okriljem Uefe veljajo od 1. oktobra lani.

Ker se članice spopadajo z različnimi razmerami v boju proti pandemiji novega koronavirusa, bo odločitev o številu navijačev na tekmah v organizaciji Uefe odvisna od državnih organov posameznih članic. Krovno združenje za nogomet na stari celini, predsednik katerega je Aleksander Čeferin, je odločitev o zasedenosti tribun nogometnih stadionov sporočilo po današnji seji izvršnega odbora Uefe.

Omejitve se bodo nanašale na domače navijače, saj prihod navijačev iz tujine na tekme še vedno ne bo dovoljen. Odločitev Uefe bo sprva veljala do konca lige prvakov in evropske lige.



Takšna odločitev seveda tudi pomeni, da bodo države gostiteljice letošnjega evropskega nogometnega prvenstva, ki bo od 11. junija do 11. julija in bo prvič potekalo v dvanajstih evropskih mestih v dvanajstih različnih državah, same določale merila, koliko gledalcem bodo dovolile na tribune stadionov.

Prvi rok za oddajo konceptov o tem, kakšne so možnosti, da bi si tekme v državah gostiteljicah prvenstva ogledali tudi gledalci, je 7. april. Dokončno pa naj bi odločitev o izpeljavi letošnjega evropskega prvenstva sprejeli 19. aprila, na naslednji seji IO Uefe, ko bodo po načrtih sprejemali odločitve, povezane z morebitnimi spremembami v ligi prvakov po letu 2024.

Značke: nogomet, uefa, ep

Članki iz rubrike