zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 27.03.2021 23:14:39

DERBI! Španci in Italijani brez zadetkov v Mariboru

Grega Wernig
Nogometaši Španije in Italije so se v 2. krogu evropskega prvenstva do 21 let v Mariboru (skupina B) razšli z neodločenim izidom 0:0.

Derbi skupine B evropskega prvenstva do 21 let v Mariboru med Španijo in Italijo se je končal brez zmagovalca. Na vrhu razpredelnice ostaja Španija, ki je v uvodnem nastopu premagala Slovenijo s 3:0, drugo mesto zasedata Češka in Italija, ki imata po dve točki (v prvem krogu sta remizirali 1:1), četrta pa je Slovenija, ki je danes igrala 1:1 s Češko.

V zadnjem krogu prvega dela v torek, 30. marca, se bodo Italijani ob 21. uri v Mariboru srečali z varovanci Mileta Aćimovića, ob istem času pa se bo v Celju začel obračun med Španijo in Češko.

Dvoboj med Španijo in Italijo je bil vrhunec prvega dela evropskega prvenstva do 21 let, ki poteka v Sloveniji in na Madžarskem. Gre za reprezentanci, ki sta v tej kategoriji rekorderki po naslovih. Vsaka je petkrat stala na vrhu Evrope. Španci so bili prvaki 1986, 1998, 2011, 2013 in 2019, Italijani pa 1992, 1994, 1996, 2000 ter 2004. Prvi imajo ob tem še tri srebrne medalje in dve bronasti, slednji pa so še dvakrat igrali v finalih.

Temu primerno je sledil potek tekme. Nobena ekipa se ni naprezala v napadu, ampak je bila pozorna predvsem na obrambo. Priložnosti je bilo malo. V prvem polčasu je Špance rešil vratar Alvaro Fernandez, ki je v 31. minuti žogo po strelu Davida Fratessija odbil v prečnik, v drugem delu pa so bili bližje zadetku Španci, branilci naslova iz Vidma 2019.



A to šele potem, ko so se v 86. minuti razplamtele strasti in je moral nemški sodnik tri igralce poslati v slačilnico. Španija je z igralcem več prišla do dveh izjemnih priložnosti za tri točke.

V 92. minuti je strel Pipe vratar Marco Carnesecchi s skrajnimi napori preusmeril čez gol, poskus Manuja Garcie minuto za tem pa je po odboju od italijanske obrambe končal mimo vrat.

Španija - Italija    0:0

Ljudski vrt, sodniki: Osmers, Beitinger, Schaal (vsi Nemčija).

 Španija: Fernandez, Mingueza, Guillamon (od 46. Pipa), Miranda, Cuenca, Garcia, Villar (od 56. Moncayola), Cucurella, Zubimendi (od 80. Beltran), Puado, Ruiz.
Italija: Carnesecchi, Lovato, Ranieri, Del Prato, Frabotta, Frattesi, Bellanova, Rovella, Pobega, Cutrone (od 70. Raspadori), Scamacca.
Rumeni kartoni: Guillamon, Villar, Zubimendi; Pobega, Ranieri, Rovella, Del Prato, Scamacca, Raspadori.
Rdeč kartoni: Scammaca (86.), Mingueza (86.), Rovella (86.).

Značke: nogomet, ep, mladi

Članki iz rubrike