Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
27.03.2021 22:53:50
Deli članek:

PRESENEČENJE! Slovaška se je opekla z Malto

Reuters

V kvalifikacijah za nastop na svetovnem prvenstvu 2022 je v drugem krogu skupine H, kjer nastopa tudi Slovenija, prišlo do velikega presenečenja. Slovaki na domačem igrišču niso uspeli premagati popolnega "outsiderja" Malto, izid je bil 2:2. Po polčasu so gosti celo vodili z 2:0. Mučila se je tudi Hrvaška, ki je Ciper ugnala z 1:0.

Goste je v 16. minuti v vodstvo popeljal Luke Gambin, štiri minute pozneje je vodstvo povišal Alexander Satariano. Na začetku drugega dela je bilo videti, da bodo gostitelji stvari postavili na svoje mesto, David Strelec in Milan Škriniar sta do 53. minute izenačila, toda gostujoča obramba je nato zdržala do konca, tako da je Malta prišla do senzacionalne točke.

Tako kot Slovaška ni navdušila niti Hrvaška, prav nasprotno. Kot v Stožicah se je tudi na Rujevici mučila z obrambno postavitvijo tekmecev. V vsej tekmi je kljub veliki terenski premoči sprožila le tri udarce v okvir gola gostov, po enem pa je žoga vendarle končala v mreži.

Z veliko sreče so Hrvati v vodstvo prišli v 40. minuti, ko je neodločna obramba Cipra praktično sama podala žogo na glavo Maria Pašalića, ki jo je prek vratarja poslal v mrežo. Ciprski vratar Neofitos Mihail je gol prejel po le minuti na igrišču, malo pred njim je namreč zamenjal poškodovanega Demetrisa Demetriuja.

V drugem delu so nekaj več poguma pokazali tudi naslednji tekmeci Slovenije, nekajkrat so prišli pred vrata Dominika Livakovića, a nevarneje ga niso ogrozili. Tako kot si niso resne priložnosti pripravili niti svetovni podprvaki, ki se bodo v naslednjem krogu merili z Malto.