oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715284723-172a1607-1715284697348 Necenzurirano

Afera sodna stavba: kabinet Andreje Katič bo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

dm
dm
0 27.03.2021 09:44:08

ALJOŠA MATKO brez ovinkarjenja: Nimamo česa skrivati, to je to!

Grega Wernig
Poraz s Španijo jih ni poklapal. In prav je tako! V taboru mlade slovenske reprezentance so pred današnjim dvobojem s Češko na celjskem stadionu Z'dežele dobro, optimistično razpoloženi.

V taboru mlade slovenske reprezentance ne želijo stvari zavijati v celofan, prav tako nikakor ne želijo z nekakšnimi floskulami zmanjšati pomena obračuna, ki jih ob 18. uri čaka na celjskem stadionu Z'dežele. Zmaga nad Češko bi Sloveniji na stežaj odprla vrata do četrtfinala – še toliko bolj, če bodo Španci opravili svoj del naloge in v nadaljevanju prvenstva najprej danes premagali Italijane, nato v torek še Čehe –, v zadnjem krogu bi bila v primeru zmage, verjetno pa celo neodločenega rezultata (a ostanimo pri zmagi) odvisna zgolj od sebe. "Vsi vemo, kaj nam prinaša dober rezultat na tekmi s Češko. Tako kot na obračunu s Španijo in tako kot pravzaprav na vsaki tekmi, bomo tudi tokrat jasno šli na zmago. Dobro smo se pripravili in mirno pričakujemo dvoboj s Čehi," je v napovedniku tekme dejal Aljoša Matko. In dodal: "Nimamo česa skrivati, to je to. To je odločilna tekma. Tekma generacije. Če dobro odigramo, če zmagamo, imamo odprto pot za naprej, za četrtfinale."

Vložek je velik, živci so kajpak zelo napeti. Čutiti je nervozo. "Seveda čutimo pritisk, vendar to je pozitivna stvar. Pozitivna nervoza, nič pretiranega," umirja situacijo napadalec Maribora, ki je bil po tekmi s Španijo povsem izmučen. Tako kot pravzaprav vsi njegovi soigralci. "Po tekmi smo bili vsi zelo utrujeni, toda dobro smo se regenerirali, tako da na dvoboju s Češko utrujenost ne bi smela biti nikakršen problem. Ko bo sodnik označil začetek tekme, bomo šli vsi 120 odstotkov, tako kot smo šli na tekmi s Španijo," odločno zatrjuje krilni napadalec vijoličastih.

Članki iz rubrike