oblaki, vreme Svet24.si

Konstanta: nestabilno vreme, nujen bo pogled na ...

20141567q8FE155D824D9BD964C73F7701585480B_1200 Svet24.si

Gorsko kolesarstvo v Mariboru: holivudarji se ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okrevanje v ‘raju’

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

jb
jb
0 27.03.2021 09:05:46

MATJAŽ KEK pred Rusi: Ne, tega od mene ne boste dočakali! Saj bi bilo že skoraj politično ... Pa tvital tudi ne bom!

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca po sijajni zmagi nad Hrvaško kvalifikacije za SP 2022 nadaljuje z obračunom proti Rusiji v Sočiju.

Kakšna so pričakovanja slovenskega tabora pred tekmo v Sočiju, je seveda kristalno jasno. No, pa saj nihče nogometa ne igra za to, da bi z igrišča odšel poražen! "Smo v skupini, v kateri se igra na rezultat, tukaj se od lepote ne umira. Kristalno jasno je, da nas zanima rezultat, še enkrat pa poudarjam, da se zavedamo tudi kvalitete nasprotnika. Čeravno sem ob tem prepričan, da se bo na tekmah nekaj vprašalo tudi Slovenijo," je odločen slovenski selektor, ki v dejstvu, da se je morala Rusija v prvem krogu kvalifikacij precej namučiti za zmago na gostovanju pri Malti, vidi nov dokaz tega, kako težko se bo prebiti na svetovno prvenstvo v Katarju.

Kaj pa postava? "Sprašujete me tisto, česar ne morem povedati. Razmišljaš na različne načine, šele igrišče ti da pa tisti pravi podatek. Lahko ti nekdo reče, da je vse super, da ni utrujen, na igrišču pa potem vidiš, da ne more. Če bi lahko, bi najraje igral z enako postavo, ker je stanje takšno, da lahko na žalost avtomatizme iščemo le skozi tekme. Pa tudi tako ali tako je drugače kot včasih, ko smo se zbrali v nedeljo in imeli potem ves teden časa za treniranje. Tedaj si imel pet, šest treningov, zdaj pa je ritem bolj v smislu kratka priprava-tekma-regeneracija. Ampak tako je in tak ritem moraš preprosto sprejeti. Planet nogometa se je začel drugače vrteti in treba se je prilagoditi," se je Kek pričakovano v velikem loku izognil temu, da bi kar pred novinarskimi mikrofoni zdrdral začetno enajsterico za Rusijo.

O Rusih pa ... Vse najboljše! Ali, če želite, politično korektno. "Gledal sem jih proti Malti, zelo živahna ekipa so. Zelo dinamična in direktna ekipa. Moderna, če želite. Imajo hitre nogometaše, igrajo doma, na stadionu bo tudi nekaj ljudi. Po prvi zmagi na Malti imajo zagotovo dodatno energijo ... In predvsem to, kar vsi iščejo: hitrost, direktnost. Treba se je dobro pripraviti na to. Če bomo samo stali v formaciji in se samo borili, bo premalo. Ko imaš žogo v svojih nogah, moraš vedeti, kaj z njo narediti. Da se malo umakneš od svojega gola, da si uspešen v napadu in da s tem dobivaš samozavest. Samozavest bo zelo pomembna. To je zdaj ’orng’ gostovanje! Spomnite se recimo, kako smo ’viseli’ v določenih trenutkih tekme v Grčiji, ko je bil nasprotnik razigran. No, da dodam: skoraj isti Grki, ki so proti nam igrali 0:0, so remizirali tudi v Španiji ... Kakšna Rusija torej? Zelo dinamična, zelo direktna. Morali bomo biti zelo, zelo zbrani, organizirani in izhajati iz nekih nogometnih zakonov, ker če jim daš zrak, če lahko zadihajo, potem so lahko zelo nevarni," je prepričan štajerski strokovnjak, ki se tako ali tako bolj kot z Rusi obremenjuje s svojimi varovanci, ki jim povsem zaupa.

stadion soci mm
Martin Metelko

Pa zadnje sporočilo slovenski javnosti? Kaj ji obljublja? Kaj ji zagotavlja? Kaj ji – sporoča? Kek je nasmejal prisotne novinarje. "Ne, ne, tega pa od mene ne boste dočakali! Saj bi bilo že skoraj politično, če bi pošiljal kakršnakoli sporočila slovenski javnosti. Res nisem pravi naslov. Trening, tekma, to me zelo zanima, ostalo pa ... Od mene ne boste slišali nikakršnih nagovorov slovenski javnosti. Pa tvital tudi ne bom!" je hudomušno pripomnil Kek. Tvitati mu ni treba. Naj le vodi Slovenijo iz zmage v zmago. Vse do Katarja. To je vse. To bo dovolj.

Članki iz rubrike