902468_105-pred-oradami Svet24.si

Školjkarjem ogromno škode povzročajo požrešne...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

1715359556-dsc04278-1715359333876 Necenzurirano

"Logar je zamudil svoj trenutek. Tudi za ...

1711367003-dsc04094-1711366985898 (1) Reporter.si

Piše se leto 2025, za predsednika SDS kandidira ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

alex volasko Njena.si

Alex Volasko in Lara o svoji zvezi: Ljubezen je ...

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

STA
STA
0 26.03.2021 19:54:23

Mladi se pobirajo proti Čehom! Prva, ki jo MORAJO dobiti!

Grega Wernig
Slovenska nogometna reprezentanca je izgubila uvodno tekmo na evropskem prvenstvu do 21 let v Sloveniji in na Madžarskem, po sredinem obračunu v Mariboru proti izjemno potentni španski izbrani vrsti pa jo v soboto v Celju čaka veliko bolj enakovredna tekmica iz Češke. Slovensko-češki obračun v okviru skupine B se bo pričel ob 18. uri.

Selektor Mile Ačimović se je po sredinem pričakovanem porazu v štajerski prestolnici proti bržkone najresnejšim kandidatom za prvo mesto na letošnjem turnirju iz Španije z 0:3 povsem osredotočil na Čehe. Ti so na uvodni tekmi v mestu grofov dokazali svojo kakovost in se z Italijani razšli z neodločenim izidom 1:1.

Prvi mož slovenske stroke pri mladi reprezentanci je dejal, da so njegovi varovanci na sredini tekmi v Ljudskem vrtu porabili ogromno energije, tako da so zadnja dva dneva veliko časa namenili regeneraciji.

"Verjamem, da smo se spočili pred novo in izjemno pomembno nogometno bitko. Moji varovanci se zavedajo pomembnosti tekme in kaj nam lahko prinese, a najbolj pomembno je, da pred njo vsi razmišljajo pozitivno," je na današnji spletni novinarski konferenci dejal Ačimović.

"Češko smo temeljito analizirali. Gre za izjemno kakovostno reprezentanco, ki igra zelo disciplinirano in trdo. V njeni igri ni veliko tveganja, ob tem je močna v prekinitvah in izjemno nevarna pri tako imenovanih odbitih žogah. Temu bomo na sobotni tekmi v Celju morali posvetiti veliko pozornosti," je dodal selektor mlade izbrane vrste.



"Mi smo ekipa, ki je tehnično bolj podkovana od češke. Od prve do zadnje minute moramo igrati osredotočeno in tekmecu vsiliti naš slog igre. Upam, da bo žoga več časa v naši posesti, v vsakem primeru nas čaka povsem drugačna tekma od prve proti Španiji. Na naši uvodni tekmi je bilo kljub visokemu porazu tudi veliko pozitivnih stvari, ki jih bomo v soboto skušali nadgraditi," je dejal Ačimović.

Selektor bo skupaj s svojimi varovanci navdih za sobotno tekmo v mestu ob Savinji črpal prek izbrancev selektorja članske izbrane vrste Matjaža Keka, ki so v sredo na kvalifikacijski tekmi za nastop na svetovnem prvenstvu 2022 v Ljubljani na kolena položili svetovne podprvake Hrvate. "To tekmo smo si vsi ogledali, prve zmage nad Hrvati v članski konkurenci pa se tudi nadvse razveselili. Ta tekma je dokaz, da je na igrišču vse možno," je na koncu pristavil Ačimović.


Slovenija se bo v torek, 30. marca, v Mariboru pomerila še z Italijo. V drugi del tekmovanja, ki bo na sporedu med 31. majem in 6. junijem, se bosta prebili najboljši izbrani vrsti iz skupine B. Četrtfinalne tekme bodo 31. maja v Budimpešti, Szekesfehervarju, Mariboru in Ljubljani, polfinalni tekmi 3. junija v Szekesfehervaru in Mariboru, veliki finale pa bo 6. junija v Ljubljani.

Značke: nogomet, mladi, ep

Članki iz rubrike