Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sta
sta
23.03.2021 19:27:55
Deli članek:

Slovenci so SE ODLIČNO PRIPRAVLI na Špance, kapetan Elšnik pa je RAZKRIL SLABOST aktualnih prvakov!

Jurij Kodrun

Uvodna tekma slovenske mlade reprezentance z aktualnim prvakom in enim glavnih favoritov za končno zmago 'domačinom' ne predstavlja kakšnega posebnega dodatnega bremena, sta dan pred obračunom zagotovila tako kapetan Timi Max Elšnik kot selektor Milenko Ačimović.

Igralci se veselijo izziva in začetka prvenstva na domačih tleh. "Res smo že malo nestrpni. Komaj čakamo, da se vse skupaj začne, da se lahko pokažemo v pravi luči," je dejal Timi Max Elšnik. "Zavedamo se njihove kakovosti, pogledali smo si nekaj posnetkov njihove igre. So dobro tehnično podkovani, želijo držati žogo, a niso nujno tako fizično čvrsti in nimajo tako radi duela kot recimo naši zadnji nasprotniki Nemci, proti katerim smo se dobro držali," je izpostavil kapetan.

Elšnik je ob tem dodal, da so pretekla prvenstva pokazala, da je kolektivni duh izjemno pomemben dejavnik. Pogosto pride do presenečenj, tudi zato, ker moštva nimajo veliko časa za priprave. Večina igralcev v slovenski reprezentanci igra v domačem prvenstvu in se zato dobro pozna, poleg tega pa se zavedajo, da je pred njimi izjemna priložnost igranja tako pomembnega turnirja na domačih tleh, je izpostavil Elšnik.

Čeprav gledalcev ne bo na tribunah, Elšnik pravi, da je čutiti izraze podpore pred začetkom prvenstva z vseh koncev Slovenije. Na družbenih omrežjih se je s podporo danes oglasila tudi članska reprezentanca, ki se v tem času pripravlja na uvodne tekme kvalifikacij za svetovno prvenstvo. Ta je na družbenih omrežjih zapisala, da je pred Slovenijo ključnih sedem dni, s čimer se je navezala na obdobje od 24. do 31. marca, ko bo potekal skupinski del Eura do 21 let. Selektor Aćimović in Elšnik sta se članski izbrani vrsti zahvalila za gesto. "Oni so naši vzorniki in tudi vedo, kaj potrebuješ za uspeh," je o tem dejal Elšnik.