nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
5 23.03.2021 18:11:19

Predsednik Uefe je reprezentantom poslal JASNO SPOROČILO: TE priložnosti si NISTE SAMI ZASLUŽILI, zato ...

Profimedia
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin se je v pogovoru za radio Aktual lotil številnih tem in s svojimi pronicljivimi odgovori vnovič plenil pozornost širše javnosti.

Med drugim je razkril tudi svoja pričakovanja pred jutrišnjim debijem mlade slovenske izbrane vrste na evropskem prvenstvu. In to v srečanju z aktualnimi evropskimi prvaki Španci, ki so eni glavnih favoritov za končno zmago. "Kolikor sem v teh dneh uspel videti, je klima v reprezentanci zelo dobra. Mile Aćimović in Mišo Brečko sta se zadeve lotila z zelo pozitivnim pristopom do igralcev in pred začetkom turnirja imam kar dober občutek," je začel Aleksander Čeferin in v isti sapi na sebi značilen način poskušal dodatno motivirati slovenske fante. "Moramo pa vsi vedeti, da se Slovenija še nikoli ni uvrstila na evropsko prvenstvo skozi kvalifikacije, in veliko vprašanje je, ali bi se tokrat – če ne bi bila kot gostiteljica nanj uvrščena neposredno. To je velika sreča in to bi moralo igralcem predstavljati še večjo spodbudo. Povedano čisto neposredno: dobili ste priložnost, ki si je niste sami zaslužili, zato zdaj pokažite, kaj lahko naredite. In prepričan sem, da bodo ob tem dejstvu pokazali vse, kar lahko. Hkrati pa ne smemo pozabiti, kar sem dejal že prej – namreč da so na tem prvenstvu igralci, ki igrajo na najvišji ravni evropskega nogometa."

Nato je še dodatno utemeljil svoje razmišljanje: "Če smo realni, bi bil po eni strani čudež, če bi prišli v izločilne boje – glede na to, kako močne reprezentance igrajo na prvenstvu. Po drugi strani pa je čar nogometa v tem, da se to nedvomno lahko zgodi. Striktno po kvaliteti se Slovenija verjetno ne bi uvrstila na dve svetovni in eno evropsko prvenstvo. Striktno po kvaliteti Dinamo ne bi prejšnji teden izločil Tottenhama, pri čemer je zagrebška ekipa petnajstkrat cenejša od angleške zasedbe. Nogomet je zato to, kar je. In zato je šport številka ena, ker se v njem lahko zgodi vse. Trditi, da se fantje morajo uvrstiti v nadaljnje tekmovanje – to pa lahko počne le nekdo, ki se na nogomet ne spozna."

Članki iz rubrike