državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

il
il
1 05.03.2021 09:16:06

NIK PRELEC: Ne vem, ali bodo upali staviti

Jurij Kodrun
Slovenski up se ves čas zbada z italijanskimi soigralci.

Po prihodu Milenka Aćimovića na selektorsko mesto so priložnost v reprezentanci dobili nekateri mlajši nogometaši. In tudi oni so dokazali, da je treba na njih resno računati. Eden takih je 19-letni napadalec Nik Prelec. Mariborčan je tri leta in pol član Sampdorie, pri kateri je glavni igralec njene mlade ekipe. V tej sezoni je štirikrat sedel tudi na klopi članskega moštva, tako da se mu počasi obeta debi v serie A. Eden od njegovih največjih kratkoročnih ciljev pa je nastop na domačem evropskem prvenstvu z mlado reprezentanco, za katero je debitiral novembra lani. "To je moja velika želja in komaj čakam, da se uresniči," je dejal Prelec, ki je bil presenečenje zadnjega zbora. "Tudi sam sem bil presenečen. Dobil sem elektronsko pošto, da sem vpoklican v izbrano vrsto, a sem najprej mislil, da gre za reprezentanco U-19. Ko sem prebral vsebino, pa sem presenečeno ugotovil, da gre pravzaprav za reprezentanco U-21. Ko sem prišel na zbor, je bilo vse super in sem se hitro 'sprijaznil' s tem," se je med obujanjem spominov nasmejal Prelec.

Že na prvi tekmi z Nemčijo je kot debitant dobil določeno minutažo, odigral je en polčas, proti Rusom pa je bil že prvokategornik. Selektorjevo zaupanje je znal izkoristiti in zabil prvenec. "Bilo je dosti mlajših igralcev. V glavi sem imel, da je pomembno dobro trenirati, in četudi bi igral 10 minut, bi bil zadovoljen, samo dobro je treba odigrati. Po pravici povedano res nisem pričakoval, da bom že na prvi tekmi dobil polčas in na drugi mesto v enajsterici," je iskreno priznal mladi napadalec. Dvoboja z renomiranima tekmecema sta se končala z remijem, kar je zelo dobra popotnica pred prvenstvom, v katerem Slovence čakajo zahtevni nasprotniki. "Dvoboja sta bila super, to je raven višje od tekem, ki jih igra reprezentanca U-19. Zdela sta se mi težka, saj tekmeci tudi na klubski sceni igrajo na visoki ravni. Mislim, da nas niti niso podcenjevali, tako da je bila to odlična izkušnja. Dobro smo odigrali in to je res dobra popotnica, zdaj moramo vsaj tako igrati še na prvenstvu. Kar zadeva skupino, vsi gledajo Španijo in Italijo, skoraj nihče pa ne omenja Čehov, ki so prav tako zelo močni. Gremo tekmo za tekmo, ampak vsaj zame je cilj, da pridemo iz skupine," je povedal Prelec in na opazko, da do prvenstva žal ne bo nobene tekme več, odvrnil, da bi kakšna zagotovo prišla prav, toda tako je za vse. Tudi s selektorjem sta v stiku. "Slišiva se, vpraša me glede treningov, kako sem igral, ali je bila kakšna poškodba ... Običajne stvari."

Prelec pa prvenstvo doživlja nekoliko drugače od večine soigralcev, saj igra v Italiji, ki igra v 'slovenski' skupini. "Vedno je prisotno zbadanje, tako je bilo že v reprezentancah U-17 in U-19. Vsak trening je nekaj novega, ves čas gre za nekakšno 'izzivanje'," se je nasmejal in na vprašanje, ali bo padla tudi kakšna stava, v smehu odgovoril: "Ne vem, ali bodo upali." Kako pa Italijani gledajo na skupino? "Pravijo, da je zahtevna, toda oni so Italijani in mislijo, da bodo z lahkoto prišli v izločilne boje. Ah ja ..." je obetavni najstnik ostal dobre volje.

Članki iz rubrike