mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

ba
ba
1 04.03.2021 19:41:54

KONEC SOJENJA v zadevi 'Posojilo Muri 05': Sodišče mu je izreklo kazen 18 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let!

alesfevzer.com
Sodba še ni pravnomočna, odvetnik obsojenega je napovedal pritožbo.

Na okrožnem sodišču v Mariboru se je končalo sojenje v zadevi Posojilo Javnega podjetja (JP) Komunala Murska Sobota Nogometnemu društvu (ND) Mura 05, poroča spletna stran Vestnika. JP Komunala je 29. maja 2012 posodila 250 tisoč evrov Nogometni šoli (NŠ) Mura 05, ki pa je z novo posojilno pogodbo dobljeni denar posodila naprej ND Mura 05, da je to lahko poravnalo obveznosti do Nogometne zveze Slovenije, davčne uprave in del dolga do nogometašev ter tako prejelo tekmovalno licenco tudi za evropska tekmovanja. Junija 2013 je nato ND Mura 05 kot društvo propadla in vse do danes ni vrnila vsega posojenega denarja.

Nekdanji murskosoboški župan Anton Štihec je bil obsojen zaradi kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev, sodišče pa mu je izreklo kazen 18 mesecev zapora s preizkusno dobo treh let. Štihec je bil obsojen, ker je ravnal v nasprotju z zakonom in internimi akti, ko je odredil nakazilo iz občinskega proračuna JP Komunala. Sodba še ni pravnomočna, saj je Štihčev odvetnik že napovedal pritožbo, piše spletna stran pomurskega tednika in dodaja, da je takratne člane nadzornega sveta javnega podjetja – Ernesta Ebenšpangerja, Karla Žekša in Marka Martinuzzija – sodišče oprostilo obtožb o pomoči pri oškodovanju javnih sredstev. Martinuzzi pa je bil obenem v isti zadevi obsojen zaradi kaznivega dejanja ponarejanja ali uničenja poslovnih listin, ko je maja 2012 JP Komunala nekaterim nogometašem Mure lažno potrdila napotnice, da so v podjetju opravljali študentsko delo, in so na ta način dobili poplačani dolg.

V zadevi Posojilo Javnega podjetja (JP) Komunala Murska Sobota Nogometnemu društvu (ND) Mura 05 je bil kaznivega dejanja oškodovanja javnih sredstev obtožen tudi nekdanji direktor JP Komunala Drago Šiftar, vendar bo sodišče zaradi obtoženčeve bolezni sojenje proti njemu dokončalo v prihodnje.

Članki iz rubrike