Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

rb
rb
2 04.03.2021 14:35:27

SAMOZAVESTNO sporočilo iz FAZANERIJE, ki bo med navijači črno-belih MOČNO ODMEVALO

Aleš Cipot
Mihael Klepač se je v Murski Soboti zelo dobro znašel, optimizma mu ne manjka.

V Murski Soboti je dobra dva meseca, kar je gotovo dovolj časa za ugotovitev, ali je bila odločitev o prihodu pravšnja. "Vedel sem, kam prihajam, in vedel sem, da s prilagajanjem ne bom imel težav. V letu in pol, ki sem jih preživel v Aluminiju, sem spoznal ligo in tekmece, v tem času sem v medsebojnih dvobojih spoznal tudi večino igralcev v zasedbi Sobočanov. Razmere v Kidričevem so se spreminjale, odšlo je nekaj pomembnih členov ekipe in tudi sam sem ocenil, da bi bilo bržčas najbolje zamenjati klubske barve. Imel sem nekaj možnosti, toda sprejel sem ponudbo Mure, ki mi je všeč zaradi številnih stvari, zato odločitev ni bila težka. Ekipa me je sijajno sprejela, glede tega ni bilo niti najmanjših preglavic. Potrebujem le še nekaj časa, da se navadim na nekatere nove zahteve v igri, določene stvari moram popraviti, izboljšati. Vse drugo pa je res odlično, nimam niti najmanjše pripombe," je po sredine treningu povedal Mihael Klepač.

Mura je pomlad začela dokaj spremenljivo, na dozdajšnjih petih preizkušnjah je dvakrat zmagala, enkrat igrala neodločeno ter dvakrat ostala praznih rok. Pričakovanja so bila (vsaj) nekoliko večja, ni pa jih malo, ki menijo, da je bil zadnji uspeh v Šiški vreden več kot tri točke. "Nikogar nočem podcenjevati, na kaj takega nočem niti pomisliti, toda na prelahek način izgubljamo točke. Po nepotrebnem. Saj niti ne vem, kako bi se izrazil ... Zelo smo dobri, to je opazno, vendar tega ne unovčimo dovolj. Ne vem, ali je morda kriva naivnost ali kaj drugega, vsekakor pa smo zapravili priložnost, da bi bil točkovni izkupiček izdatnejši. Škoda, da je bilo tako, dejstvo pa je, da je bil zadnji uspeh proti Bravu izjemnega pomena. Nadvse dobro smo se zavedali, kaj tekma pomeni za naš položaj na lestvici, seveda smo želeli ob vse bolj nevarnih zasledovalcih ostati visoko. Namen smo dosegli in hkrati znižali zaostanek za večnima rivaloma na vrhu, vse to pa je zelo pozitivno vplivalo tudi na samozavest ekipe. Verjamem, da smo dobili še dodaten zagon za prihajajoče preizkušnje. In verjamem, da se nam bo nekje vrnilo, kar smo izgubili na začetku drugega dela prvenstva. Glede na to, kako dobro treniramo, bi se nam moralo, obenem upam, da bo tudi sreča naša zaveznica. Zdaj smo seveda osredotočeni na sobotni dvoboj z Aluminijem. Igramo doma, to je naša prednost, ki jo moramo izkoristiti in zmagati," je razpredal 23-letni krilni napadalec iz Našic.

mihael klepac ac
Aleš Cipot

Sredi sobotnega popoldneva se bo torej boril proti nekdanjemu klubu. Bo zaradi tega to posebna tekma, drugačna, ali bo kot vsaka druga? "Kot za vsakega igralca igranje proti nekdanjemu klubu tudi zame predstavlja dodatno motivacijo. Želiš doseči gol oziroma pristaviti čim večji delež k uspehu svoje ekipe."
Navijači črno-belih še niso imeli priložnosti, da bi se veselili naslova prvaka, nekateri pa ob pogledu na lestvico po tihem upajo, da bi jim morda lahko uspelo v tej sezoni. Ali Mura ima kakovost za zgodovinski dosežek ali sta Maribor in Olimpija vendarle še korak pred njo in vsaj za zdaj nedosegljiva? "Veste kaj, z veliko gotovostjo lahko rečem, da Mura premore dovolj kakovosti, prav tako ima v nastalih razmerah čudovito priložnost, da bi ji to lahko uspelo. Maribor in Olimpija sta odlična, o tem ni nikakršnega dvoma, toda tudi zaradi koronavirusa je sezona specifična. Zgodi se lahko marsikaj, ni pravila, vem pa, da je Mura sposobna oditi do konca, do vrha, in osvojiti lovoriko. Dovolj smo dobri, da bi nam lahko uspelo," je samozavestno odvrnil Mihael Klepač, ki še ni doživel vzdušja razprodane Fazanerije.

"Tudi to je vplivalo na mojo odločitev na prihod v Mursko Soboto. Navijači! Ko sem z Aluminijem igral v Fazaneriji, sem se prepričal, kako pomembni so za ekipo. Ne le tukaj, tudi ko smo merili moči v Kidričevem, je večina stiskala pesti za Muro, vedno znova je bilo ogromno privržencev črno-belih. Vedno je lepo igrati pred takšno kuliso, če braniš barve Mure, še toliko lepše. Res si močno želim, da bi se vrata stadionov čim prej odprla in bi se navijači lahko vrnili na tribune. Da bi naposled doživel ozračje polne Fazanerije in da bi dobivali dodatno energijo 12. igralca, ki bi nam ogromno pomenila. Igrati brez navijačev ali z njimi sta dve popolnoma različni zgodbi. Z njihovo pomočjo bi bilo veliko lažje uresničevati ambiciozne cilje."

Članki iz rubrike