profimedia-0808999589 Svet24.si

Umrl komaj 15-mesečni sin slavnega MMA borca

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

zvezdan radonjic Primoz Lavre Reporter.si

Tako v SDS nagrajujejo zasluge in zvestobo: ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

nu
nu
0 27.02.2021 12:15:09

Ne moremo delati čudežev

Profimedia
Skupinski del evropskega prvenstva, ki ga bosta konec naslednjega meseca skupaj gostili Slovenija in Madžarska, bo zelo natrpan.

Vsaka od šestnajstih reprezentanc, ki bodo sodelovale na zaključnem turnirju, bo v zgolj sedmih dneh odigrala tri srečanja. O njihovi pomembnosti je brezpredmetno izgubljati besede, saj je v igri uvrstitev v zaključne boje. To pa je primarni cilj v praktično vseh taborih.

Jasno je, da bo teh sedem dni izjemno napornih, tako s fizičnega kot s psihološkega vidika, saj ni prostora za spodrsljaje. Zelo pomembno vlogo pri pripravi reprezentanc bodo zato imeli tudi trenerji, ki so zadolženi za telesno pripravo igralcev, po drugi strani pa ne bodo imeli ravno veliko časa, da bi postorili vse, kar bi želeli. V veliki meri bodo odvisni od tega, v kakšnem stanju bodo fantje na zbor prišli iz klubskega okolja. Poleg tega je svoje naredilo pomanjkanje tekem zaradi ukrepov za preprečitev širjenja novega koronavirusa, premalo pa jih je bilo tudi na reprezentančni ravni. Prav zaradi tega je vloga strokovnjaka za telesno pripravo tokrat še toliko pomembnejša.

Seveda bodo igralci že sami naredili vse, da bodo na prvenstvo prišli v kar najboljši formi. O tem je spregovoril Ondřej Krajak, kondicijski trener češke izbrane vrste, s katero se bodo Slovenci v Celju pomerili 27. marca. "Ves čas sem v stiku s fanti, ki me lahko kadarkoli pokličejo na telefon. Vsak pravi, da bi rad prvenstvo dočakal v top formi, ampak dejstvo je, da vsi ne igrajo redno, zato bodo nekateri v pravem tekmovalnem ritmu, medtem ko bo drugim ta manjkal. Moja naloga je, da jih v nekaj dneh spravim na primerno raven, da bodo pravi na dan tekme."


To še zdaleč ne bo lahka naloga. Nastala situacija je organizatorje prisilila, da bo turnir odigran v dveh delih, in to kar med klubsko sezono, kar se v preteklosti ni dogajalo. Zato se bodo morali prilagoditi tudi trenerji, ki bodo na vse načine poskušali 'sčarati' tisto najboljše, kar v danem trenutku lahko. "Seveda bi bilo veliko bolje, da bi bilo prvenstvo na sporedu po koncu sezone, tako kot je bilo v preteklosti. Pred tem pa bi reprezentanca opravila skupne priprave, v katerih bi se lahko posvetili več stvarem. Tokrat bo stvar povsem drugačna, reprezentanti bodo konec tedna oddelali klubske obveznosti, štiri dni pozneje pa jih že čaka prvi obračun z Italijani," je dejal Krajak, nato pa izpostavil, da imajo igralci zaradi tega ogromno težav, saj se zelo težko popolnoma posvetijo drugim obveznostim. "Bojijo se, da bi se jim pred prvenstvom kaj zgodilo. Poleg tega se je češka liga prvič v zgodovini začela že sredi januarja in ne vemo, kako bo to vplivalo na igralce. Trenerji v reprezentanci moramo narediti vse, da pravilno načrtujemo formo, pri tem pa ne moremo delati čudežev. Ni lahko, a na koncu je za vse udeležence evropskega prvenstva enako."

Članki iz rubrike