stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

nu
nu
3 27.02.2021 09:29:46

EKSKLUZIVNO! VELIKI INTERVJU s Figom: O Čeferinu kot predsedniku vlade, Zahoviću, Iličiću, Oblaku, Sloveniji, Slovencih ...

Reuters
Kolegi iz tiskane izdaje Ekipe SN prinašajo ekskluzivni intervju na kar štirih straneh z nekdanjim nogometnim superzvezdnikom.

Dolga leta je veljal za enega najboljših nogometašev na svetu. Bil je najbolj zveneča sedmica svoje države, dokler se ni pojavil njegov naslednik: Cristiano Ronaldo. Naslednik v portugalski reprezentanci in naslednik pri Realu. Za Luisom Figom je izjemna kariera. Mnogi se ga spomnijo po njegovem prestopu iz Barcelone v Real in po svinjski glavi, ki so jo na Camp Nouu proti njemu zabrisali navijači Barce na el clasicu, na katerem je igral v dresu kraljevega kluba.

V svoji karieri je Luis Figo osvojil praktično vse, kar se je dalo. Leta 2000 je dobil tudi zlato žogo; za njim sta se tisto sezono zvrstila Zinedine Zidane in Andrij Ševčenko. V svojih vitrinah ima štiri naslove španskega prvaka (po dva z Barcelono in Realom), z Madridčani je osvojil ligo prvakov, z Interjem je bil štirikrat italijanski prvak in enkrat pokalni zmagovalec, s Katalonci je dvema prvenstvenima lovorikama dodal še dve pokalni, osvojil je tudi portugalski pokal s Sportingom. Leta 1994 je na evropskem prvenstvu za nogometaše do 21 let osvojil nagrado za najboljšega igralca turnirja, čeprav je njegova Portugalska v finalu izgubila proti Italiji. Finale Eura je igral tudi s člansko reprezentanco Portugalske in v velikem finalu doma senzacionalno izgubil proti Grkom. Njegove uspehe bi lahko naštevali v nedogled: bil je denimo najboljši igralec po izboru Fife ter velikokrat uvrščen v najboljše enajsterice najrazličnejših tekmovanj.

Po koncu igralske kariere se je podal v funkcionarske vode. Je osebni svetovalec predsednika Uefe Aleksandra Čeferina. V slabe tričetrt ure trajajočem pogovoru nam je Luis Figo zaupal marsikaj zanimivega, tako iz svojih igralskih kot funkcionarskih časov. Dodobra nam je opisal Čeferina, govoril o prihajajočem Euru za mlade reprezentance, ki ga bo (so)gostila Slovenija, izkazal pa se je tudi kot odličen poznavalec Slovenije in Slovencev. Z nekdanjim nogometnim superzvezdnikom smo obdelali številne teme, ki bodo zagotovo zanimive za širok spekter slovenske družbe, ne zgolj za nogometne navdušence ...

VELIKI INTERVJU NA KAR ŠTIRIH STRANEH SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JO NAJDETE TUDI NA TRAFIKA24.SI. V INTERVJUJU BOSTE DOBILI ODGOVORE NA TO, KAJ SI LUIS FIGO MISLI O TEM, DA BI ALEKSANDER ČEFERIN POSTAL PREDSEDNIK SLOVENSKE VLADE, KAKŠNO JE NJEGOVO MNENJE O ZLATKU ZAHOVIĆU, JANU OBLAKU, SAMIRJU HANDANOVIĆU, JOSIPU ILIČIĆU, KDO JE PO NJEGOVEM MNENJU ZMAGOVALEC V DEBATI RONALDO VS. MESSI, KAKO VIDI SLOVENIJO IN SLOVENCE, KAJ PRIČAKUJE OD EURA, KI GA BO GOSTILA SLOVENIJA IN ŠE IN ŠE.

Značke: luis-figo, intervju

Članki iz rubrike