kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

il
il
0 04.02.2021 09:56:13

Vse sem podredil temu

Evropsko prvenstvo je odlična priložnost za uresničitev nogometnih sanj.

Na evropskem prvenstvu reprezentanc do 21. leta starosti, ki ga bosta gostili Slovenija in Madžarska, bodo Slovenci nastopili v skupini B, v kateri se bodo udarile s tremi reprezentancami, ki se že lahko pohvalijo z evropsko krono v tej starostni kategoriji. Na zaključnem turnirju, ki bi moral biti odigran že lansko poletje, bodo tokrat veljala nekoliko drugačna pravila, saj bo v nasprotju s prejšnjimi prvenstvi na njem nastopilo šestnajst reprezentanc, pravico nastopa pa imajo igralci, ki so rojeni 1. januarja 1998 ali pozneje.

Slednje pomeni, da bi v skupinskem delu teoretično lahko nastopil igralec, ki bi bil takrat star 23 let in skoraj tri mesece, to pa so pri igralcih že leta, ko lahko naredijo enega najpomembnejših korakov v karieri, in nekateri se tako tudi vedejo. Če se teh stvari zavedajo, je jasno, da želijo nastop v družbi najboljših sovrstnikov pričakati v najboljši formi, saj le tako lahko uresničijo svoje nogometne sanje.
Eden takih, ki je že dopolnil 23 let, bo v Ljudskem vrtu nastopil tudi proti Sloveniji, in sicer gre za češkega vratarja Martina Jedličko, njegovo razmišljanje pa zgolj potrjuje napisano. Marsikdo misli podobno in je temu tudi podredil življenje. Član slovaškega prvoligaša DAC iz Dunajske Strede, kjer ima vlogo prvega čuvaja mreže, je imel rojstni dan pred enajstimi dnevi, toda to ni edina stvar, ki jo je lahko proslavil; nekaj tednov pred tem se je namreč zaročil s svojim dekletom Terezo. S tem pa je zgolj potrdil, da je tudi zanj počasi prišel čas, da se »zresni«, torej umiri in v celoti posveti nogometu. »Včasih sem bil malo bolj divji, a se umirjam, verjetno bo to zaradi let,« je smeje dejal češki vratar, ki sicer komaj čaka, da se evropsko prvenstvo začne, nato pa še dodatno razložil odločitev za tako pomemben življenjski korak. »Skupaj sva že šest let, nimam jih več 18, poleg tega pa sva želela še okrepiti najino zvezo, jo dvigniti na naslednjo raven. S Terko skupaj živiva v tujini, ona je moja podpora in opora. Zelo se veseliva poroke, ki je predvidena za naslednje poletje.«
To bo njegov tretji nastop na evropskem prvenstvu mladih reprezentanc in vse je podredil prav temu, saj se zaveda, da je od tega odvisna tudi njegova nogometna prihodnost. "Decembra sem rekel, da so naslednji trije meseci zame najpomembnejši, prvenstvo pa je za nas priložnost, da se pokažemo in naredimo korak naprej v karieri. Vse sem posvetil zimskim pripravam, saj želim biti na prvenstvu v najboljši formi. Ničesar nisem zanemaril. Ves čas se trudim po najboljših močeh in sem še strožji do sebe. Celo dieto sem spremenil, nekaj slabih stvari sem preprosto črtal z jedilnika, posvečam se tudi tistim najmanjšim podrobnostim, pri čemer sem v prehrano vključil nekaj prehranskih dodatkov, vitaminov in podobnih stvari." Vse v želji da bi bil najboljši, ko bo to najbolj potrebno, in da si pozneje ne bo mogel ničesar očitati.

Članki iz rubrike