sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

nu
nu
2 04.02.2021 09:27:31

Pogba že V SLOVENIJI! Še več, že danes naj bi se pojavil na treningu, pričakovanja pa VELIKANSKA!

Mathias Pogba (desno) v družbi brata Paula in Florentina
Profimedia
Pred nekaj dnevi se je v nogometni Sloveniji razširila novica, da bi v spomladanskem delu sezone na domačih zelenicah lahko gledali tudi igralca zvenečega priimka, in sicer gre za 30-letnega gvinejskega napadalca s francoskim potnim listom Mathiasa Pogbaja, starejšega brata veliko bolj znanega vezista Manchester Uniteda Paula. Postal naj bi član Tabora.

Ko smo v ponedeljek o tem govorili z direktorjem sežanskega kluba Davorjem Škerjancem, nam je povedal, da resnično obstaja možnost, da bi fant spomladi igral v slovenski prvi ligi. "Videli bomo, kako bo s tem. Moramo se odločiti, kako bomo postavili določene stvari; ne mudi se nam, ničesar ne želimo narediti na silo, saj imamo ekipo sestavljeno. V konici napada bomo preverili še druge možnosti, nekaj fantov bo še prišlo na preizkušnjo, in če se ponudi priložnost, da ekipi dodamo nekoga, ki bi pomenil dodano vrednost, jo bomo zagrabili," nam je takrat klubske načrte razkril Davor Škerjanc. Po naših informacijah pa je Mathias Pogba včeraj že prišel v Slovenijo in se bo danes udeležil treninga pod vodstvom Igorja Božiča.

Pogba je v karieri zamenjal že kar nekaj klubov, med drugim je igral v Španiji, Franciji, Angliji, Italiji, na Škotskem in Nizozemskem, zadnje leto in pol pa je preživel v španski četrti ligi. V tem času je na pol sezone vsakič zamenjal klub, najprej je bil član Manchaga, za katerega je v 15 nastopih zadel dvakrat, potem je igral za Lorco in na sedmih tekmah zabil trikrat, nazadnje je bil še član Murcie, pri kateri ni dobil priložnosti za igro, tako da sta strani pozimi prekinili sodelovanje. Če gledamo zgolj številke, njegove strelske sposobnosti niso ravno vrhunske, v zadnjih sedmih sezonah je namreč zabil 22 golov, ki jih je razdelil med devet klubov, katerih član je bil v tem obdobju. Omenimo lahko, da je bil strelsko najuspešnejši v sezoni 2012/13, ko je igral v angleški tretji ligi (league one) in za Crewe v 34 tekmah dvanajstkrat zatresel nasprotnikovo mrežo. Morda bo v Sežani spet našel tisto formo, kar bi bilo za Tabor sploh zelo koristno, z marketinškega vidika pa bodo Kraševci z njim znova opozorili nase, kar je praktično postal že njihov zaščitni znak.

Značke: pogba, mathias, tabor

Članki iz rubrike