Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.01.2021 18:11:01

Poljska ima novega selektorja

Reuter
Potem ko je poljska nogometna zveza (PZPN) pred dnevi odpustila dozdajšnjega selektorja moške članske reprezentance Jerzyja Brzeczeka, je danes imenovala njegovega naslednika. Poljske nogometaše bo odslej vodil Portugalec Paulo Sousa.

Sousa je bil nazadnje trener pri francoskem klubu Girondins Bordeaux, kot igralec pa je zdaj 50-letni strateg osvojil ligo prvakov z Juventusom leta 1996 in Borussio Dortmund leta 1997.

"Prepričan sem, da smo z novim selektorjem izbrane vrste našli človeka, ki bo s svojimi izkušnjami in znanjem naši reprezentanci lahko dal dodatno spodbudo," je izbor Portugalca pospremil predsednik PZPN Zbigniew Boniek.


Ponedeljkova odločitev PZPN, da s selektorskega mesta odstrani Brzeczeka, je bila za številne ljubitelje nogometa presenečenje, v zvezi pa so zdaj pojasnili, da po njihovem mnenju nekdanji selektor ni našel pravega načina sodelovanja z moštvom zvezdnika Roberta Lewandowskega. "S to zasedbo moštvo ni napredovalo," je dejal Boniek na današnji predstavitvi sprememb v članski izbrani vrsti.

Dolžina sodelovanja med Poljaki in Souso bo odvisna od njegove uspešnosti v kvalifikacijah za SP 2022, v katerih se bo Poljska merila z Anglijo, Madžarsko, Albanijo, Andoro in San Marinom.

"Poljska ima veliko prvorazrednih igralcev. Ponosen in počaščen sem, da sem lahko selektor Poljske. Rad bi se zahvalil predsedniku zveze, da mi je ponudil to možnost. Poljska je dežela nogometa in prepričan sem, da bomo dobili vso potrebno podporo," je za poljsko tiskovno agencijo PAP dejal novi selektor.

Značke: nogomet, poljska

Članki iz rubrike