Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

il
il
0 21.01.2021 12:07:06

Na zaključnem turnirju tudi gledalci?

Jurij Kodrun
Odgovorni pri Uefi podrobno spremljajo številke, ki ponazarjajo stopnjo okuženosti v obeh državah gostiteljicah.

Od prvega dela zaključnega turnirja najboljših mladih reprezentanc na stari celini, ki ga bosta med 24. in 31. marcem skupaj organizirali Slovenija in Madžarska, nas ločuje še 62 dni. Odprtje bo gostila štajerska prestolnica, na stadionu Ljudski vrt se bodo varovanci Milenka Aćimovića udarili z branilci naslova Španci. To bo hkrati začetek skupinskega dela tekmovanja, medtem ko bodo odločilni boji na sporedu nekoliko pozneje. Drugi del turnirja bo namreč trajal od 31. maja do 6. junija, ko bo na stadionu v Stožicah na vrsti finalni dvoboj.

Turnir bi moral biti po prvotnem načrtu odigran že lani, vendar je bil zaradi izbruha novega koronavirusa prestavljen na leto 2021. V deželi na sončni strani Alp ga bodo gostili Ljubljana, Maribor, Celje in Koper. Seveda s(m)o vsi upali, da se bo stanje, ki je privedlo celo do tega, da je bila razglašena pandemija, v tem času izboljšalo, vendar smo vseeno še kar nekaj korakov stran od tega. Tako še vedno ni dokončno znano, ali bodo na osmih stadionih, ki bodo gostili dvoboje, lahko navzoči gledalci – torej glavni razlog, zaradi katerega naj bi sploh igrali nogomet.
Trenutno dogajanje glede novega koronavirusa je še vedno precej negotovo, a je na srečo ostalo še kar nekaj časa, da evropska krovna nogometna organizacija sprejme dokončno odločitev glede prisotnosti navijačev na evropskem prvenstvu. Vsi seveda upajo, da tribune ne bodo samevale, pa četudi bi šlo zgolj za zasedenost določenega odstotka kapacitete stadiona.
Odgovorni pri Uefi podrobno spremljajo številke, ki ponazarjajo stopnjo okuženosti v obeh državah gostiteljicah. "Pri Uefi zelo podrobno spremljamo stanje v Sloveniji in na Madžarskem, odločitev o tem, ali bodo gledalci lahko prisotni na tekmah, pa bomo sprejeli skupaj z nacionalnima nogometnimi zvezama in ustreznimi organi. Dokončno odločitev bomo sprejeli, ko bomo bližje začetku tekmovanja," je o načrtu Evropske nogometne zveze povedal eden izmed njenih predstavnikov.
Še prejšnji mesec je obstajala precejšnja bojazen, da bo moralo biti evropsko prvenstvo U-21 odigrano za zaprtimi vrati, toda stvari so se z začetkom cepljenja vendarle spremenile, zato tudi pri odgovornih ne manjka optimizma. Pričakovati gre, da se bo zaradi iznajdbe cepiva število okuženih zmanjšalo, še bolj pomembno pa je, da se bo tudi novi koronavirus zaradi tega širil precej počasneje in manj agresivno.

Članki iz rubrike