kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

lp
lp
0 16.01.2021 10:49:00

Tik pred prvenstvom je debitiral za člansko reprezentanco

Reuters
Fabian Ruiz je bil najboljši igralec prejšnjega Eura U-21 v Italiji in San Marinu.

Slovenija in Madžarska bosta v tem letu – med 24. in 31. marcem ter med 31. majem in 6. junijem – gostili 23. evropsko prvenstvo U-21. Zadnjega sta gostila Italija in San Marino, tako tekmovanje ostaja v soseščini.

Pred poldrugim letom so petič na piedestal skočili Španci, ki so v finalu v Vidmu z 2:1 odpravili Nemce in se jim tako maščevali za poraz v finalu dve leti pred tem na Poljskem. 'Male rdeče', kot pravijo mladim Špancem, je že v sedmi minuti v vodstvo popeljal Fabian Ruiz in tako postavil temelj za končni naslov. Obenem je že takrat član Napolija postal najboljši posameznik prvenstva in na tem mestu nasledil reprezentančnega soigralca Danija Ceballosa.
Ruiz si pot proti zvezdam utira mimo Madrida oziroma Barcelone. Iz matičnega Betisa, kjer je začel igrati nogomet že pri osmih letih, je leto pred uveljavitvijo v konkurenci U-21 prestopil k Napoliju, ki je na račun Andaluzijcev položil 30 milijonov evrov. Naziv najboljšega igralca evropskega prvenstva mlajših članov je bila le ena od etapnih zmag za vsestranskega vezista. »Presrečen sem zaradi priznanja, a naslov evropskih prvakov je vendarle bolj pomemben,« je takrat dejal Ruiz in komentiral trnovo pot Špancev do lovorike, saj so se po uvodnem porazu z Italijani znašli v nezavidljivem položaju, potem pa jih je z zmago nad domačo Italijo v igro vrnila Poljska: "Začeli smo res slabo, potem pa smo za napredovanje v polfinale morali premagati Poljsko z več kot tremi zadetki." Poznejši prvaki so Poljake položili s 5:0, Francija v polfinalu in Nemčija v finalu pa njihovega naleta nista uspeli zaustaviti. "Bili smo zelo samozavestni. Mislim, da smo si zaslužili ta naslov. Ključ našega uspeha je bila kemija, odlično moštveno vzdušje," je še dodal Ruiz.
Nogometaš, ki je tik pred prvenstvom debitiral tudi v članski vrsti pod vodstvom Luisa Enriqueja, ima pogodbo z Napolijem do leta 2023, a bržčas bo mesto pod Vezuvom zapustil pred tem. Transfermarkt njegovo tržno vrednost ocenjuje na 48 milijonov evrov, Neapeljčani pa zahtevajo še več. Njegova cena raste še posebej ob dejstvu, da je snubcev vse več, predvsem pa so ti iz najvišjega razreda plačilno sposobnih težkokategornikov: Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid in PSG. Najverjetnejša je vrnitev Ruiza v Španijo, več možnosti je za odhod v prestolnico kot v Barcelono, v dirki madridskih mestnih tekmecev pa ima rahlo prednost bolj angažiran Real. Da bo odlična in dolgotrajna zamenjava za Luko Modrića, pravijo. Bomo videli, predvsem pa bo zanimivo opazovati, kateri igralci na letošnjem prvenstvu bodo z igrami oddali kandidaturo za Ruizovega naslednika. 

Članki iz rubrike