pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 30.11.2020 18:30:54

Joachim Löw ostaja nemški selektor

Reuters
Potem ko je nemška nogometna reprezentanca pred dvema tednoma doživela hud poraz v ligi narodov s Španijo (0:6), so se pojavila ugibanja o prihodnosti Joachima Löwa na mestu selektorja nemške izbrane vrste. A zdaj dvomov ni več, vodstvo nemške nogometne zveze (DFB) je danes potrdilo, da bo ostal selektor vsaj še do leta 2021.

Danes se je na seji predsedstva sestalo vodstvo DFB in razpravljalo o prihodnosti selektorja, poročajo nemški mediji.

Člani predsedstva DFB, v njem je tudi predsednik zveze Fritz Keller, so se tako danes sestali z direktorjem reprezentanc Oliverjem Bierhoffom in Löwom. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je do pogovora prišlo na zahtevo selektorja, ki je predstavil svoj projekt vodenja izbrane vrste do evropskega prvenstva naslednje leto.


DFB je sporočila, da ena sama tekma ne sme odločati o usodi selektorja, obenem pa poudarila vrsto pozitivnih stvari, ki jih je Löw že dosegel na tem mestu v zadnjem ciklu. Med drugim tudi uvrstitev na Euro 2020, obstanek v najmočnejši skupini lige narodov ter uvrstitev v prvi kakovostni boben pred žrebom skupin za kvalifikacije za SP 2022. Zato so danes potrdili nadaljnje sodelovanje s selektorjem in mu ponudili vso podporo.

Löw je nemški selektor od leta 2006, največji uspeh je dosegel pred šestimi leti z naslovom svetovnega prvaka na mundialu v Braziliji.

Najnižja točka njegove kariere pa je bil poraz s Španijo 17. novembra, izid 0:6 je pomenil izenačenje najhujšega poloma nemške ekipe po daljnem letu 1931.

Značke: nemčija, nogomet, löw

Članki iz rubrike