zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

STA
STA
1 30.11.2020 13:11:22

BIZARNO?! Cavani že v HUDIH TEŽAVAH?!? Grozi mu SUSPENZ, razlog za to pa ...

Profimedia
Edinson Cavani v težavah.

Urugvajski napadalec Edinson Cavani se je znašel v preiskavi angleške nogometne zveze (FA) po zadetkih za zmago Manchester Uniteda proti Southamptonu, poroča francoska tiskovna agencija. Triintridesetletnik je na družbenih omrežjih zapisal neprimerno besedo, zaradi česar mu grozi prepoved igranja.

Cavani je zabil dva gola za zmago rdečih vragov proti Southamptonu (3:2), po obračunu pa se je na Instagramu za eno od čestitk zahvalil z besedama "gracias, negrito" oz. "hvala, črni", ki v podanem kontekstu v Urugvaju nima rasističnega prizvoka.



To je v zagovoru zapisal tudi njegov klub, ki pa je nogometaša vseeno opozoril, da gre za neprimerno oz. žaljivo opazko, zato je slednji objavo nato izbrisal. FA bo kljub temu začel postopek preiskave, potem ko je v zadnjih letih podal obsežne smernice za obnašanje nogometašev na družbenih omrežjih.

Rasistične opazke in žalitve lahko Cavaniju prinesejo tudi do tri tekme prepovedi igranja. Eno tekmo kazni sta v pretekli sezoni zaradi manjših kršitev teh smernic prejela igralec Manchester Cityja Bernardo Silva in nogometaš Tottenhama Dele Alli. Pred časom je bil sicer Luis Suarez kaznovan kar z osmimi tekmami prepovedi igranja, ker je z isto besedo "žalil" Patricea Evraja ...

Značke: nogomet, rasizem

Članki iz rubrike