Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
10.10.2020 11:12:43
Deli članek:

BESEDE, ki bodo ZATRESLE SLOVENIJO in dale VLADI in NIJZ-ju misliti! MATJAŽ KEK o koronaukrepih proti športu!

Martin Metelko

V zadnjem tednu se je zgodila prava športna vstaja. Po nesmiselnih ukrepih za košarkarje Olimpije in Krke ter krivici, ki se je zgodila Ninu Koutru, so mnogi športniki ostro kritizirali poteze slovenske vlade.

Zgodil se je narod! Športni narod. Vzniknila je akcija' Pustite nam trenirati! Dovolite nam igrati!', na katero so se na družbenih omrežjih odzvali mnogi slovenski športniki. Akcijo pa je podprl tudi selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek, ki je zaradi nesmiselnih ukrepov NIJZ-ja izgubil igralca – nogometaša Mure Nina Koutra, ki je moral po dveh okužbah med muraši v karanteno, čeprav je bil njegov test na koronavirus negativen. 

"Absolutno imajo vso mojo podporo za to akcijo. Tako kot podpiram tiste, ki delajo, ki delajo za naše dobro v teh težkih časih, enako menim, naj nam pustijo trenirati in dovolijo igrati. Seveda ob priporočilih in pogojih, ki zdaj vladajo v svetu. Vsaka birokracija je zdaj nepotrebna oziroma je v teh nelahkih časih potrebno biti včasih bolj življenjski," je povedal Kek.

No, zdaj pa se bodo morali zamisliti na NIJZ-ju, morda tudi v vladi, ne vemo pa, kaj bo naredila ministrica, ki ima v svojem resorju tudi šport. Se bo Simona Kustec končno zbudila?