mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

nu
nu
3 01.09.2020 10:03:43

VROČA NOVICA!!! Igral za TUJO reprezentanco, zdaj je – IZBRAL SLOVENIJO!! Kek bi ga lahko ...

alesfevzer.com
Igral je za Avstrijo, zdaj želi biti reprezentant Slovenije.

Vroča novica iz sosednje Avstrije! Sandi Lovrić, ki je v preteklosti odigral kar 15 tekem za avstrijsko mlado reprezentanco, se je odločil, da bo svojo srečo na reprezentančnem odru raje iskal v  Sloveniji! Da Nogometna zveza Slovenije snubi nadarjenega nogometaša, je časnik Ekipa SN pisal že leta 2015. Tedaj naj bi Lovrića NZS predlagal celo Darko Milanič, ki je nogometaša spoznal med službovanjem pri Sturmu. No, Lovrić je nato ocenil, da bo zanj bolje, če bo ostal zvest Avstriji, kjer se je rodil, odraščal in začel svojo obetavno kariero. Kot rečeno, je bil standarden član mlajših selekcij Avstrije, zdaj pa je tamkajšnjo zvezo obvestil, da se bo v prihodnje poskušal prebiti v reprezentanco Slovenije.

"Pred dvema tedna je Sandi Lovrić obvestil Wernerja Gregoritscha, da bi v prihodnosti rad igral za slovensko reprezentanco. Odločitev mi je potrdil v telefonskem pogovoru. Pravi, da čuti močna čustva do Slovenije, in sicer zaradi svoje družine ter svojih korenin. Žal mi je, da se je odločil tako, toda razumem ga in mu želim vse najboljše," je pojasnil direktor avstrijske zveze Peter Schöttel.

Dvaindvajsetletni vezist je, kot rečeno, kariero začel pri Sturmu, ta hip pa igra v Švici, kjer je član Lugana. V preteklosti so mediji z njimi povezovali tudi nekaj evropskih velikanov, med drugim naj bi ga opazoval celo Inter iz Milana. Lovrić je v pretekli sezoni v švicarski prvi ligi odigral 27 tekem, dosegel 3 zadetke in prispeval tudi 7 podaj.

Slovenski selektor Matjaž Kek bi Lovrića verjetno lahko poklical že za oktobrski zbor, hkrati je res, da bi vezist lahko pomagal tudi mladi reprezentanci, ki jo prihodnje leto čaka domače evropsko prvenstvo.

sandi lovric
Profimedia

Članki iz rubrike