mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 02.01.2020 14:40:30

Marcelo Lippi je dobil naslednika

Profimedia
Kitajska izbrana vrsta je pred novim začetkom.

Na Kitajskem so v novo leto po gregorijanskem koledarju, kitajsko novo leto bo 25. januarja, vstopili z novim selektorjem reprezentance. Kitajsko leto bo v znamenju podgane in bo prineslo nove začetke in prenove. Zelo simbolično tudi za kitajsko reprezentanco, ki jo čaka nov začetek po odhodu Italijana Marcela Lippija.

Po Italijanih bo reprezentanco vodil nekdanji kitajski igralec in reprezentant, 42-letni Li Tie, ki je bil začasni trener po odhodu 71-letnega Lippija.

Li je igral celo v Angliji, ko je bil od 2002 do 2006 član Evertona, član pa je bil tudi kitajske enajsterice na svetovnem prvenstvu leta 2002, ko je Kitajska prvič in zadnjič doslej zaigrala na mundialu.

Italijanski nogometni strateg od srede novembra ni več selektor kitajske izbrane vrste. Odstopil je po štirih tekmah kvalifikacij za SP 2022. Sodu je izbil dno poraz Kitajske proti Siriji z 1:2.

Lippi, z Italijo je bil leta 2006 svetovni prvak, je tako že drugič v lanskem letu zapustil selektorsko mesto Kitajske. Prvič je to naredil januarja, ko je njegova reprezentanca izgubila v četrtfinalu azijskega prvenstva z Iranom, potem pa se je s kitajsko zvezo dogovoril za vrnitev. Selektorske obveznosti je znova prevzel junija in bi moral Kitajsko po pogodbi voditi do konca kvalifikacij za SP v Katarju.

Med obema letošnjima avanturama Lippija v vlogi kitajskega selektorja je bil na tem mestu njegov rojak Fabio Cannavaro, ki pa je zdržal še krajši čas kot Lippi, trener je bil le dober mesec.

Kitajska je v skoraj izgubljenem položaju. Za vodilno Sirijo ima v kvalifikacijski skupini A za azijske udeležence svetovnega prvenstva kar velikih osem točk zaostanka. Sirija ima popolni izkupiček petih zmag za 15 točk.

Kitajska, dve zmagi, en poraz, en remi, si sedem točk deli s Filipini.

V tretji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, ki bo čez dve leti v Katarju, pa bodo nastopili le zmagovalci osmih skupin ter četverica najboljših drugouvrščenih ekip.

Značke: kitajska, nogomet

Članki iz rubrike