Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
02.01.2020 11:03:20
Deli članek:

To te STISNE V SRCU! Trener obsedel na klopi in JOKAL, ker je izpolnil obljubo umrlemu sinu (video + foto)

Reuters

Verjetno je največja bolečina, ki jo lahko doživi človek, ko izgubiš svojega otroka, posebej, če ti umre dobesedno na rokah.

Nogometaši mehiškega Monterreyja so osvojili naslov državnega prvaka, potem ko so premagali največjega rivala Americo v dveh finalnih tekmah. Za trenerja Monterreyja Argentinca Antonia Mohameda ima ta naslov še zelo poseben pomen. Mohamed je namreč pred leti svojemu sinu Farydu obljubil, da bo nekega dne osvojila naslov prvaka na klopi Monterreyja, saj je bil to najljubši klub njegovega sina.
Toda zgodila se je velika tragedija. Med svetovnim prvenstvom v Nemčiji leat 2006 je tedeaj devetletni Faryd umrl v prometni nesreči, Antonio pa je skoraj ostal brez noge. Obljubo pa je Mohamed izpolnil 13 let kasneje, ko je z Monterreyjem osvojil naslov po veliki drami. Obe tekmi sta se končali z izidom 2:1, o prvaku pa so odločale enajstmetrovke, pri katereih so bili uspešnejši Mohamedovi varovanci.
In trener po veliki zmagi ni mogel zadržati solza, saj je s tem izpolnil obljubo svojemu sinu, ki jo je dal pred 14 leti. Medtem, ko so njegovi igralci slavili, je Mohamed neustavljivo jokal. "V takem trenutku se življenje lahko korenito spremeni. Skušal sem se osvoboditi bolečine, ki me spremlja več kot zadnje desetletje. Bolečino moram spremeniti v pozitivno energijo," je dejal Mohamed, ki se vsa ta leto bori z depresijo.  
Mohamed je kot igralec igral tudi v Evropi, za Fiorentino, več južnoameriških klubov in, ko je igral za Monterrey je sinu obljubil, da bo s tem klubom prvak kot trener. Leta 2015 je prevzel vodenje Monterreyja, toda tri leta mu ni uspelo osvojiti naslov prvaka, pa čeprav je bil pred tem prvak na klopi Americe in Tihuane.