kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 17.11.2019 11:31:19

KEK je kapetanu postavil SPOMENIK in razkril, kakšna je njegova REPREZENTANČNA PRIHODNOST

Martin Metelko
Matjaž Kek je včeraj v začetno enajsterico na levi bok postavil Bojana Jokića, ki se je s stotim reprezentančnim nastopom vpisal v klub izbrancev. V Sloveniji sta zdaj v njem le dva nogometaša - poleg Jokića še Boštjan Cesar, ki se je zaustavil pri številki 101.

Jokić je v izbrani vrsti debitiral 28. febuarja 2006 na prijateljski tekmi na Cipru (Slovenija je zmagala z 1:0), edini zadetek pa je dosegel na svoji 33. tekmi spomladi leta 2010 (v pričakovanju svetovnega prvenstva v Južni Afriki), na prijateljski tekmi s Katarjem v Mariboru. Na lestvici nastopov v slovenskem dresu je med še trenutnimi reprezentanti njegov prvi zasledovalec Josip Iličić, ki je s 63 nastopi - skupaj z Miranom Pavlinom in Brankom Ilićem - na 16. mestu.


Selektor Matjaž Kek se po tekmi kakopak ni mogel izogniti vprašanju o Jokiću, o njegovem jubileju, o njegovi vlogi v ekipi. "Saj ne vem, koliko jih pa ima v Sloveniji še toliko nastopov. V nekem obdobju je imel nekaj slabih tekem, je pa bilo obdobje, ko je oblikoval prepoznavnost na levem boku. To je super korekten, super pošten fant - s svojimi dobrimi in slabimi stranmi. V zadnjem času je bil na tapeti. Ne vem, kaj vse o njem ni bilo povedanega, morda tudi nekorektno. Jaz mislim, da je oddelal pošteno in da bo Slovenija še potrebovala takšen karakter in takšen odnos."

Na dodatno vprašanje, ali 33-letni Kranjčan končuje reprezentančno pot, je še dodal: "Kje pa! Kaj, zdaj jih je odigral sto, zdaj ga pa naj 'pokopljemo'. Ne pride v poštev, s svojim pristopom in odnosom mora ostati vzor."

Članki iz rubrike