Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

Plastika morje Svet24.si

Prvi protiplastični sporazum: Od nafte do ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

STA
STA
0 15.11.2019 17:27:46

MATJAŽ KEK pred LATVIJO: Moralo se bo videti, o čemer tako VELIKO GOVORIMO

Martin Metelko
Slovenska reprezentanca bo v soboto ob 18. uri v Stožicah igrala predzadnjo tekmo kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Tekmec bo Latvija, kljub temu, da sta obe reprezentanci praktično brez možnosti za preboj na zaključni turnir, pa si v slovenskem taboru želijo zmago in igro, ki bi dala smernice za naprej.

Selektor Matjaž Kek poudarja, da tekma vendarle ni tako 'prazna', kot se zdi.  "Vemo, za kaj gre jutri, možnosti so le teoretične, ampak zame je to tekma, ki bo dala kar veliko odgovorov. Moral se bo videti karakter, o katerem tako veliko govorimo. To je vendarle tekmovalna tekma, tekma za točke, za položaj na lestvici in kak pogled naprej," pravi Kek.

Na pripravah v Kopru, na katerih je dodatno nekaj težav imel Amedej Vetrih, ki je tako vprašljiv za sobotni nastop, so se osredotočali predvsem na kakovost igre. "Razmišljali smo predvsem o kakovosti igri. Glede na to, da je zraven nekaj novih igralcev, pa vedno gledaš, poskušaš, kombiniraš, kje bi lahko kdo koga nadomestil ali zaostril konkurenco. Videl sem več dobrih stvari kot slabih," pravi Kek.



Z Latvijo je Slovenija igrala štirikrat in trikrat zmagala, nazadnje v teh kvalifikacijah v Rigi s 5:0. "Kar zadeva Latvijo, bi bilo neumno razmišljati o prvi tekmi. Tam smo hitro dosegli štiri gole. Ekipa je zdaj videti kakovostnejše, naša priprava pa se ne spreminja, razmišljamo najprej o sebi. Informacije igralci dobijo skozi trening, videoanalize ... Je pa ta tekma v tem trenutku najpomembnejša zame. To je tudi ena filozofij, za katero bi rad, da nas spremlja naprej," še pravi Kek.

Slovenija bo zadnjo tekmo kvalifikacij igrala v torek v Varšavi proti Poljski, ki si je že zagotovila napredovanje na Euro 2020. V skupini G je na tretjem mestu z 11 točkami, kolikor jih imata tudi Izrael in Severna Makedonija. Vodi Poljska, ki si je že zagotovila EP, z 19, na dobri poti proti končnemu drugemu mestu in drugi vozovnici za Euro 2020 pa je Avstrija s 16 točkami, ki jo do konca kvalifikacij čakata še obračuna z Makedonci in Latvijci.

Članki iz rubrike