stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 15.11.2019 16:52:02

UH, KAKŠNA NAGRADA! Kaj so dobili KATANČEVI nogometaši za zmago nad Iranom (foto)

Srečko Katanec je naredil izjemen korak naprej, ko je z reprezentanco Iraka v kvalifikacijah za SP 2022 premagal Iran.

Nekdanji slovenski selektor je pravzaprav v nekaj urah postal nacionalni junak, potem ko mu je uspelo v četrtem krogu drugega dela azijskih kvalifikacij ugnati sosede iz Irana, in to na nevtralnem igrišču v Jordaniji. 

V Amanu so morali igrati, ker so v Bagdadu številni protesti proti tamkajšnji vladi, Zaradi varnostnih razmer so morali tekmo prestaviti. Toda kljub vsemu se je na tribunah zbralo ogromno ljudi, še več pa na ulicah Bagdada, kjer so se le v razmaku 100 metrov odvijali krvavi protesti in ena največjih zabav na ulicah glavnega mesta po zmagi nad Iranom.

V prvem polčasu je Irak povedel prek Alija Mohanada, izenačil pa je Ahmad Nourulahi. Ko se je že zdelo, da bo prišlo do delitve točk, je Ala Abas Abdulnabi v sodnikovem dodatku z glavo po podaji s kota premagal iranskega vratarja Beiranvanda.

In začela se je velika zabava.

Nogometna evforija v Iraku je izjemna, posebej, ker so uspeli premagati take rivale, kot so sosedi iz Irana (z njimi so bili tudi v osemletni vojni). Nad zmago Iraka nad Iranom pa je bil posebej navdušen Sardar Hasan, podjetnik, ki je generalni uvoznik avtomobilov toyota za Irak. Vsakemu od strelcev za Irak je podaril novo toyoto camry, darilo je vredno okoli 100.000 ameriških dolarjev. Sicer pa ima tudi iraška zveza nagrade za igralce in strokovni štab za kvalifikacijske nastope - zmaga doma vsakemu po 1000, in zmaga v gosteh vsakemu po 2000 USD.

toyota-camry

Značke: srečko-katanec, irak

Članki iz rubrike