900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
0 10.10.2019 18:11:11

Makedonci so ga na VSAK NAČIN želeli prepričati, da igra za Makedonijo, a je izbral - SLOVENIJO!

Jurij Kodrun
Ste vedeli, da je imel slovenski nogometaš možnost, da zaigra za Makedonijo?

En slovenski nogometaš je imel pred leti priložnost, da zaigra za makedonsko reprezentanco. Pravzaprav je priznal, da so si ga Makedonci zelo želeli obleči v rdeče-rumeni dres. A jih je zavrnil in izbral - Slovenijo! Govorimo seveda o Dejanu Trajkovskemu, nekdanjemu nogometašu Maribora, ki je trenutno brez kluba. 


Pred tekmo med Makedonijo in Slovenijo so ga za nekaj izjav poklicali kolegi iz tiskane redakcije Ekipe SN. "Makedonci so si me res zelo želeli, za vsako ceno so me hoteli prepričati, naj izberem igranje za Makedonijo, državo, iz katere prihaja moj oče. Toda ko sem zagledal vabilo Srečka Katanca, nisem okleval. Takoj sem se odzval in sprejel igranje za člansko reprezentanco Slovenije," je za Ekipo SN priznal Dejan Trajkovski. 

Današnjo tekmo si bo Trajkovski ogledal preko televizijskega zaslona. Kot pravi sam, bo navijal za Slovenijo, odločitve, da sprejme vabilo Srečka Katanca pa ne obžaluje. "Ne, nikakor, ničesar ne obžalujem. Vem, da v tem trenutku ne morem biti del reprezentance, saj nimam rešenega klubskega statusa, vendar upam, da si bom v prihodnosti to spet zaslužil in postal del naše izbrane vrste. Super je gledati Slovenijo, ki igra odlično. Resda me tudi na Makedonijo veže marsikaj, toda vsekakor bolj privoščim Sloveniji. Navsezadnje sem jo tudi zato izbral. Sicer bi obema reprezentancama privoščil, da se uvrstita na Euro, vendar se zavedam, da bo v tej kvalifikacijski skupini to skoraj nemogoče. Zato upam, da bo Slovenija na naslednjih dveh tekmah proti Makedoniji in Avstriji slavila, s čimer bi opravili velikansko delo v boju za evropsko prvenstvo. Navijam za Matjaža Keka in njegove varovance," je zaključil Trajkovski.

Članki iz rubrike