horoskop_zodiak_znaki Svet24.si

Horoskop za torek, 15. oktobra

novorojenček Svet24.si

V plitkem grobu našli še živo novorojenčico

tišina Svet24.si

Le zakaj nas bi bilo tako strah biti sami?

nejc rene Svet24.si

Fanta barovca Nejca so brutalno pretepli: »Gre za...

buče, semena, bučna-semena Odkrito.si

Jejte buče, a ne pozabite na bučna semena

klobasa Njena.si

Dvojčka s taktiko do zmage v letošnji Kmetiji?

rene-žunič Njena.si

Razkrivamo ozadje poskusa umora partnerja Nejca ...

nu
nu
0 10.10.2019 15:32:26

Zakaj bo nocoj ZMAGALA SLOVENIJA? To so argumenti, ki jim težko oporekamo (FOTO)

Nogometna vročica v Sloveniji narašča. Pričakovanje pred večerno kvalifikacijsko tekmo med Severno Makedonijo in Slovenijo je ogromno.

Po večletni suši je slovenska nogometna reprezentanca spet v igri za uvrstitev na veliko tekmovanje, štiri tekme pred koncem kvalifikacij je na drugem mestu, ki prinaša nastop na evropskem prvenstvu. Današnje gostovanje v Skopju je prva odločilna tekma za varovance selektorja Matjaža Keka, v primeru zmage bi si že na široko odprli vrata na veliko tekmovanje. Nedeljski obračun z Avstrijci v razprodanih Stožicah bi bil v tem pogledu epski dvoboj. A počakajmo ...

Najprej je treba skočiti, potem reči hop. Zmagati na Areni Toše Proeski ne bo niti približno lahko, Severni Makedonci še vedno ohranjajo svoje možnosti, zato bodo nocoj šli 'na glavo', na vse ali nič. V izjavah pred tekmo so sila optimistični, Slovencem ne želijo priznati ničesar, pravzaprav jih jezi dejstvo, da je prav Slovenija na drugem mestu, "ko pa ni v ničemer boljša od nas", kot pravi Goran Pandev, na papirju še vedno največji zvezdnik makedonske reprezentance.

makedonija slovenija poligon


MEDSEBOJNE TEKME
Če pogledamo izkupiček na medsebojnih tekmah, ima Pandev nemara celo prav. V dosedanjih petih dvobojih je Slovenija slavila le enkrat, leta 2016 na prijateljski tekmi v Kopru. Ob spomladanskem remiju v Stožicah (1:1) so Makedonci zmagali trikrat, vselej na prijateljskih tekmah (prvič že leta 1993 v Kranju, visoko s 4:1).

STAVNE KVOTE
A statistika prijateljskih tekem ne bi smela biti odločilna, današnje razmerje moči in predvsem stanje duha je drugačno. Slovenija pod Kekom igra vse bolje, po razmeroma medlem začetku kvalifikacij je nanizala tri zaporedne zmage. Zato ne čudi, da za tekmo v Skopju domala vse svetovne stavnice (tudi Športna loterija) Slovence, kljub temu da gostujejo, postavljajo v vlogo favoritov. Za zmago Iličića, Oblaka in soigralcev bi za en vložen evro dobili dobra dva, za zmago Makedoncev pa kar 3,5. 

makedonija slovenija stave


TRŽNA VREDNOST
Tudi primerjava vrednosti obeh ekip po Transfermarktu tehtnico močno nagiba na slovensko stran. Kekovi varovanci imajo v povprečju za več kot trikrat višjo tržno vrednost. Res pa je, da to razliko bolj ali manj ustvarja Jan Oblak, ki je z okroglimi 100 milijoni edini zvezdnik svetovnega kova, ki bo danes stopil na zelenico v Skopju.

makedonija slovenija transfermarkt

Članki iz rubrike