Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

ue
ue
2 09.09.2019 17:50:19

JOJO, Oblak, Špoki, ste videli TA EPSKI PREOBRAT? HRVATI so samo DEBELO GLEDALI, kaj so jim naredili SLOVENCI!

Jurij Kodrun
Mladinska reprezentanca Slovenije je turnir, ki je potekal na sončni strani Alp in pri južnih sosedih sklenila s sladko zmago.

Po minimalnem porazu s Francijo in remiju z ruskimi vrstniki je slovenska U-19 reprezentanca turnir sklenila z zmago nad Hrvaško. In to kakšno! Verjeli ali ne, Hrvati so še v 73. minuti vodili s 3:0, na koncu je bilo 4:3 za Slovence.

Selektor Šalja je, potem ko se je reprezentanca v četrtek in soboto udarila s Francijo (0:1) in Rusijo (2:2), premešal začetno enajsterico, spočil nekaj vidnejših členov in priložnost namenil nogometašem, ki so imeli doslej manjšo minutažo. Hrvati so nekaj rošad v slovenski zasedbi znali izkoristiti, saj so po zaslugi hitro izvedenih protinapadov že v 20. minuti vodili s 3:0.



Slovenci so zatem strnili svoje vrste, po nekaj menjavah umirili nasprotnika in postali konkretnejši. Drugi polčas je ponudil prevlado Slovencev, ki pa so prvi zadetek lovili vse do 73. minute, ko je v polno meril Kai Cipot. Gol mladega Prekmurca je Slovence pognal v lov na izenačenje, pet minut zatem je bil uspešen še kapetan Jošt Urbančič. Predzadnja minuta rednega dela srečanja je prinesla izenačenje, pod katerega se je podpisal Žiga Repas, up Domžal pa je kmalu zatem zadel še drugič ter dokončal sanjski in sladek preobrat Slovencev.

"Odločil sem se, da priložnost ponudim vsem igralcem. Želel sem videti, kako lahko na njih računam v bodoče, obenem pa sem želel odpočiti igralce, ki so več igrali na prvih dveh tekmah. Prvi polčas je pokazal, da se določeni igralci niso uspeli zoperstaviti kakovostni ekipi Hrvaške. Tako smo trpeli in namesto, da bi povedli, smo trpeli po vsaki dolgi žogi in protinapadih nasprotnika. Hrvati so zabili tri zadetke, z menjavami smo stabilizirali ekipo in bili v nadaljevanju tekme veliko boljši nasprotnik. Fantje so pokazali veliko želje in skupne kakovosti. Z organizirano igro in idejo v fazi napada smo si ustvarili veliko priložnosti. Na koncu smo bili boljši nasprotnik, kar so nam priznali tudi domačini. Premagali smo dobro Hrvaško. Zmaga po takšnem preobratu je sladka, vendar nam to mora biti šola za naprej, saj si takšnega začetka tekme ne smemo dovoliti, meni pa takšna tekma da veliko odgovorov za prihodnost," je za spletno stran NZS povedal selektor Agron Šalja.

Članki iz rubrike