Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 31.07.2019 13:34:13

Lionel Messi in druščina so dobili novega selektorja

Reuters
Argentinska nogometna zveza AFA je danes potrdila, da je Lionel Scaloni podaljšal sodelovanje z zvezo do konca kvalifikacij za mundial 2022 v Katarju. Enainštiridesetletni trener je avgusta lani sicer zasedel selektorski stolček le začasno, potem ko je Jorge Sampaoli dobil nogo po porazu na mundialu v Rusiji 2018 proti poznejšim prvakom Francozom.

Novembra lani je zveza AFA s Scalonijem podaljšala sodelovanje do decembra letos, po tretjem mestu na južnoameriškem prvenstvu Copa America v začetku meseca pa je dobil Scaloni priložnost, da dvakratne svetovne prvake (1978 in 1986) popelje na mundial 2022.

Kvalifikacije se bodo začele marca prihodnje leto in končale sredi novembra 2021.


Scaloni, ki nikoli ni deloval kot trener, preden se je usedel na selektorski stol reprezentance, bo tako na čelu ekipe tudi prihodnje leto, ko bosta južnoameriško prvenstvo skupaj gostili Argentina in Kolumbija.

Selektor ima podporo igralcev, med njimi tudi petkratnega dobitnika zlate žoge za najboljšega na svetu, Lionela Messija. A slednji bo zanesljivo izpustil začetek kvalifikacij, potem ko mu je južnoameriška zveza Conmebol za rdeči karton na tekmi za tretje mesto proti Čilu (2:1) izrekla eno tekmo prepovedi.

V Južni Ameriki se prve štiri ekipe iz kvalifikacij neposredno uvrstijo na svetovno prvenstvo, peta pa gre v dodatne medcelinske kvalifikacije.

Značke: nogomet, argentina

Članki iz rubrike