Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ba
ba
31.07.2019 10:36:42
Deli članek:

MARIBORČANI ŠOKIRANI sredi noči! Tako so jim navijači AIK-a napovedali PEKEL!

Jurij Kodrun

Hladni Švedi? Pozabite. Popolnoma jasno je, da vijoličaste na današnji tekmi proti AIK-u čaka peklensko ozračje, ki so ga domači navijači napovedali že ob treh zjutraj.

Nogometaši Maribora so v pričakovanju povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakov proti AIK-u, ki so ga v Ljudskem vrtu premagali z 2:1. Dvoboj se bo začel ob 19. uri, vijoličasti namen je kakopak kristalno jasen, Darko Milanič in njegovi varovanci bodo storili vse, da bi naredili nov korak naprej in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Štajerci so sinoči preizkusili igralno površino v Friends Areni, ki sicer ne bo nabito polna, toda niti najmanjšega dvoma ni o tem, da bo 20 tisoč domačih navijačev ustvarilo peklensko ozračje v 'spodnjem ringu' tribun čudovitega objekta, ki bo odprt za gledalce.

Kako vročekrvni, kako glasni so navijači AIK-a in kako zvesti so svoji ekipi, so zelo nazorno razkrili že pod Kalvarijo, to pa so Marcos Tavares in soigralci medtem nekoliko nepričakovano že občutili tudi v svoji švedski bazi. V hotelu Radisson Blu, kjer čakajo današnji spopad, jih je namreč ob treh zjutraj presenetila skupina domačih privržencev in poskušala zmotiti njihov spanec z glasnim vzklikanjem in poki petard, da je bila kulisa še bolj vroča, so skrbele bakle. Vse skupaj je trajalo nekaj minut, posredovanje policije ni bilo potrebno. Ko so opravili svoje, so se AIK-ovi fanatiki čez nekaj minut umaknili, dogodek pa vsekakor zelo nazorno razkriva, kako pomembna je današnja tekma za švedske prvake in kako zelo si gostitelji želijo uspeha, hkrati lahko predvidevamo, da je nočni obisk še dodatno motiviral tudi mariborske nogometaše ...

Jurij Kodrun