Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
31.07.2019 09:59:09
Deli članek:

Branilec Maribora Špiro Peričić RAZJEZIL VSE! Če primerjam Maribor s Hajdukom ...

Drago Wernig - TAKA

Špiro Peričić je razjezil vse.

Osrednji branilec Maribora Špiro Peričić se je v intervjuju za Večer dotaknil številnih tem. Govoril je o svojih prvih vtisih pri vijoličastih, o AIK-u, o slabšem rezultatskem začetku Maribora v državnem prvenstvu, o svojem slovesu od Mure, večnem derbiju in tudi o primerjavah med Mariborom in Hajdukom. 

Predvsem s slednjo je zagotovo razjezil vse v Splitu. Peričić kot nekdanji nogometaš Hajduka je namreč Maribor dvignil nad hrvaškega velikana. "Hajduk je po navijaški plati velika stopnica. Je velik klub, a trenutno ni na ravni Maribora. Hajduk je najljubši klub, moj klub, v njem sem odrasel, doživel vse, a ne obžalujem ničesar. Moja pot je bila drugačna, ker so nekateri ljudje v Splitu menili, da nisem dovolj dober za njih. Prav je, da se je zgodilo, kot se je. Še naprej se moram boriti in delati," je dejal mariborski osrednji branilec. 

Spregovoril je tudi o slovesu od Mure, ki ni bilo najlepše. Spomnimo, ko je podpisal predpogodbo z Mariborom, je Ante Šimundža svojega do takrat nenadomestljivega člena začetne enajsterice enostavno odstranil iz moštva. "Ne, ne, niti slučajno ni bilo česa slabega. V nedeljo sva tekmo proti Olimpiji v loži gledala skupaj s predsednikom Mure Robertom Kuzmičem. Normalno sem govoril z njim. To je odličen gospod, res velik človek. Nobenih težav nisem imel. Ne z njim, ne s trenerjem Antejem Šimundžo, ne s komerkoli v klubu. Vsi so res korektni, fenomenalni. S soigralci iz Mure se še danes slišimo, gremo skupaj na pijačo. Če grem v Mursko Soboto, me vsi pozdravijo, se mi javijo. Odnosi so top! Moja zgodba z Muro se je končala, kot se je, Maribor je prevelik klub, da bi izpustil takšno priložnost. Zdaj sem stopil na najvišjo stopničko v karieri," je pojasnil Peričić. 

Celoten intervju s Špirom Peričićem si lahko preberete na spletni strani Večera, najdete ga tudi s klikom na TO POVEZAVO.