mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 24.06.2019 21:22:25

ZDA v četrtfinalu odpravila Španijo

Reuters
Reprezentanca ZDA, branilka naslova, je v osmini finala svetovnega prvenstva v nogometu za ženske, ki poteka v Franciji, v Reimsu z 2:1 (1:1) premagala Španijo. V zadnji današnji tekmi osmine finala se bodo ob 21. uri Švedinje in Kanadčanke pomerile v Parizu.

Megan Rapinoe je povedla ZDA v vodstvo, ko je zadela z najstrožje kazni. Pred tem je Maria Leon v svojem kazenskem prostoru napravila prekršek nad Tobin Heath. Španke so izenačile le tri minute pozneje, ko je zadela Jennifer Hermoso, tretjič na tem SP. Španke so unovčile napako Američank, ko je nesporazum med vratarko Alysso Naeher in obrambno igralko Becky Sauerbrunn izkoristila Lucia Garcia, ki je ukradla žogo in jo podala do Hermosove.

Odločitev o zmagovalkah je padla v 71. minuti, ko je Virginia Torrecilla v kazenskem prostoru nepravilno zaustavila Rose Lavelle. Kazenski udarec, ki je dobil potrditev tudi po ogledu videa, je v 75. minuti ponovno uspešno izvedla Rapinoeva. Američanke so zasluženo zmagale, saj so prevladovale večji del tekme.

V torek sta na programu še zadnja dvoboja osmine finale med Italijo in Kitajsko ter Nizozemsko in Japonsko, prvakinjo leta 2011. Zmagoviti reprezentanci v teh dveh dvobojih so bosta za preboj v polfinale pomerili med seboj.



V četrtfinalu bodo igrale še Angležinje z Norvežankami, svetovnimi prvakinjami iz leta 1995, gostiteljice Francozinje pa z reprezentanco ZDA. Slednja je s tremi naslovu, zadnjega je osvojila leta 2015, najuspešnejša na ženskih finalnih turnirjih SP.

Nemke, dvakratne svetovne prvakinje (2003, 2007), se bodo pomerile s Švedinjami ali Kanadčankami.

Četrtfinalni obračuni bodo v četrtek in petek, polfinala 2. in 3. julija, tekma za tretje mesto bo 6. julija v Nici, finale pa 7. julija v Lyonu.

Značke: nogomet, sp, ženske

Članki iz rubrike