tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 05.06.2019 14:45:30

Avstrijske 'grožnje' pred INVAZIJO SLOVENCEV v Celovec: To moramo storiti na VSAK NAČIN!

Profimedia
Slovenska nogometna reprezentanca bo danes popoldne v Kranjski Gorici opravila nov trening v okviru priprav na kvalifikacijski tekmi za evropsko prvenstvo 2020 proti Avstriji in Latviji. Izbranci Matjaža Keka se intenzivno pripravljajo predvsem na petkovega tekmeca v Celovcu, ki si po dveh porazih na vsak način želi zmagati.

V skupini G po dveh krogih vodi Poljska s šestimi točkami, Severna Makedonija in Izrael jih imata po štiri, Slovenija dve, Avstrija in Latvija pa sta še brez točk. Predvsem dva poraza Avstrijcev, ki so pred kvalifikacijami veljali za drugo najmočnejše moštvo v skupini, sta vsaj malce nepričakovana.

Če že ne prvi proti Poljski, pa drugi v Izraelu z 2:4, ki je po eni strani v določenih delih tekme pokazal moč Avstrije, po drugi pa razkril vrzeli, ki so jih Izraelci znali unovčiti. Tako bodo v petek ob 20.45 gostitelji še dodatno podžgani proti Kekovim izbrancem, hkrati pa tudi pod določenim pritiskom.

"Pritisk je vedno. Ni pa dobro, da na prvih dveh tekmah nismo osvojili točk. Zato pa moramo proti Sloveniji na vsak način dobiti tri točke in te nato nadgraditi še proti Severni Makedoniji," je za spletno stran avstrijske nogometne zveze povedal Schalkejev napadalec Guido Burgstaller.

Nogometaš, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil marčevski tekmi, je domačin s Koroške, tako da bo dodatno motiviran, da skupaj z Markom Arnautovićem, ki se je kot strelec izkazal že z dvema goloma proti Izraelu, dvakrat pa je zabil tudi Sloveniji lani na prijateljski tekmi prav tako v Celovcu, in soigralci spet poskrbi za avstrijsko slavje.

"Proti Poljski je bila tesna tekma, lahko bi zmagali obe ekipi. V Izraelu smo bili dobri 45 minut, v drugem polčasu pa res slabi. Toda ne moremo govoriti, da je bilo vse slabo. Če bomo nadaljevali pozitivne stvari in zmanjšali negativne, bomo zmagali," pravi Burgstaller.


Toda podobno razmišljajo tudi v slovenskem taboru, ki ga bo na tribunah stadiona z 32.000 sedišči bodrilo več kot 2000 Slovencev. "Javnost in navijači nam kažejo podporo, tako da smo tudi mi še bolj motivirani. Dobro se počutimo, kakovostno treniramo in smo zadovoljni. Upam, da bo vse to dobro delo za tekmo z Avstrijo, ki bo ena težjih v tej skupini," pravi Miha Zajc.

Bočni branilec Petar Stojanović pa dodaja: "Avstrija mora tekmo zmagati, ampak to velja tudi za nas. Avstrijci so zelo kakovostno moštvo in tokrat bodo tudi domačini. Moramo se dobro postaviti, pokazati pravo mero borbenosti, pustiti srce na igrišču ter na koncu vzeti vse tri točke."

Stojanović poudarja, da na treningih vlada visoka osredotočenost in motivacija. "Tudi selektor nam vnaša precej energije. Za reprezentanco moraš vedno dati vse od sebe, videli pa bomo, kaj nam bo to prineslo. Upam, da bomo pokazali še boljšo igro kot na uvodnih dveh tekmah," poudarja Stojanović.

Tekma v Celovcu bo sicer ena ključnih. "Vsaka tekma v tem obdobju je ključna. Vselej moramo iti na zmago, pokazati dobro igro in v tem primeru tudi rezultat ne bo izostal. Sem dobro razpoložen, mislim, da to velja tudi za ostale, tako da se moramo dobro pripraviti in oddelati tekmo," še pravi Zajc, ki si kruh služi pri turškem Fenerbahceju.

Ob današnjem treningu Slovence nato čaka še četrtkov uradni v Celovcu, na obeh bo bolj ali manj počival Josip Iličić, ki ima težave s trebušnimi mišicami (a bo za tekmo nared), jasno je tudi že, da selektor ne bo mogel računati na vezista Nantesa Reneja Krhina, v slovenskem taboru pa še čakajo, kako se bo po operaciji in rehabilitaciji na treningih "odzval" gleženj Benjamina Verbiča.

Tekmo v Celovcu bodo sodili Belorusi na čelu z Aleksejem Kulbakovom.

Članki iz rubrike