Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

luka doncic Ekipa24.si

Uau! Luka razkril, koliko avtomobilov ima trenutno...

STA
STA
0 05.06.2019 12:52:54

Infantino z novim mandatom na čelu Fife: Vem, da sem tudi sam delal napake

Profimedia
Predstavniki 211 nacionalnih nogometnih zvez so na današnjem kongresu Mednarodne nogometne zveze z aplavzom potrdili nov mandat predsedniku Gianniju Infantinu. Švicar, edini kandidat za predsedniško mesto, zato ni bilo potrebno izvesti glasovanja, bo na čelu Fife vsaj do leta 2023.

"Organizacija se je v zadnjih letih iz svojega zastrupljenega, skorajda kriminalnega okolja, spremenila v takšno stanje, kot mora biti. Fifa zdaj spet skrbi za nogomet," je v svojem govoru poudaril Infantino, ki je na vrhu krovne organizacije pred skoraj tremi leti in pol po korupcijski aferi zamenjal rojaka Seppa Blatterja.

Tudi Infantino, nekoč sekretar Evropske nogometne zveze, je odkrito priznal nekatere napake Fife v zadnjem obdobju. "Vem, da sem tudi sam delal napake, a skušal sem popravljati smer Fife in sebe. Pomembno je, da danes nihče več ne govori o krizi, škandalih in korupciji."


Predsednik prav tako ni pozabil na pozitiven razvoj poslovanja, za katerega poudarja, da je končno postalo tudi transparentno. "Številk ni več možno skrivati in početi nekorektnih stvari. Za vsak dolar vemo od kod prihaja in kam gre. Prostora za nečedne posle ni več."

Da se je stanje res izboljšalo, pa je bilo jasno tudi iz volilnega kongresa, kjer so delegati Infantina kot predsednika potrdili z aklamacijo. Ustrezno spremembo statuta so delegati z vsega tremi glasovi proti sprejeli tik pred izvolitvijo.

Kritikov pa nikoli ne zmanjka. Ti Infantinu očitajo avtokratsko vodenje Fife, kjer naj ne bi bilo posluha za druge ideje in zahteve.

Značke: nogomet, fifa, kongres

Članki iz rubrike