Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
7 26.03.2019 19:00:35

NAVIJAČI ODGOVARJAJO! Na tekme slovenske reprezentance bomo prišli, ko bodo izpolnjeni ti pogoji...

Ogromno ljudi je motilo, ker na zadnji tekmi slovenske reprezentance proti Severni Makedoniji ni bilo organiziranih navijačev. To sta poudarila tako selektor Matjaž Kek kot predsednik NZS Radenko Mijatović.

Potem je predsednik NZS Radenko Mijatovič spregovoril o potezah, ki jih delajo na NZS, da bi se organizirani navijači vrnili na reprezentančne tekme.

ČLANEK O TEM SI LAHKO PREBERETE NA TEJ POVEZAVI.

Slovenski navijači, ki jih poznamo pod imenom Slovenija Supporters pa so se oglasili na svojem facebook profilu in odgovorili na vse skupaj.

Objavo na FB objavljamo v celoti:

"Organizirano navijanje na tekmah Slovenske nogometne reprezentanze?!
Ker dobivamo v teh dneh veliko vprašanj na temo organiziranega navijanja na tekmah slovenske nogometne reprezentance, smo pripravili na to temo kratko izjavo.
Vrnitev Matjaža Keka na klop Slovenije še ne pomeni, da bo vse spet kot v zlatih časih. O tem se je sanjalo že ob Katancu. Za organizirano podporo je potrebno veliko več kot izjavit 'pogrešamo navijače'. Tako imenovane 'marketinške poteze' in cenejše vstopnice so le kaplja v morje pri dobrem razvoju organiziranega navijanja. Sami dobro vemo koliko truda in volje je treba vložiti, da vsa stvar nekako funkcionira. Tukaj so pogovori in pogajanja z skupinami, z NZS, s policijo, prodaja in razdelitev vstopnic, priprava sektorja, varnostna ureditev sektorja... Za gostovanja ureditev prevozov, namestitev, ukvarjanje s tamkajšnjimi varnostnimi organi...
Za vse to je potrebno imeti kontakte in vpogled v navijaško sceno, ter kolikor tolikor razumevajočo NZS. Deliti denarne kazni na klubskih tekmah zaradi pirotehnike ter ostalega in pričakovati izdatno podporo organiziranih navijaških skupin je iluzija. A vse to smo kljub temu na tekmah reprezentance že imeli. Klubska rivalstva so vedno obstajala na tekmah repke in vedno bodo obstajala, a smo jih kljub temu v času sodelovanja s Rudijem Zavrlom, Ivanom Simičem in Aleksandrom Čeferinom več ali manj uspeli rešiti. Tako da je izgovarjanje na to temo neumesno in neupravičeno.
NZS in vsi tisti, ki naj bi jim bila organizirana podpora repki pomembna, bi se morali te teme lotiti že dosti prej in ne zdaj, ko naj bi se pojavila neka iskra upanja, da se uvrstimo naprej. Zvestobo klubu ali repki se ne ustvaja čez noč, to vedo Viole in ostali zelo dobro.
V Evropi imamo kar nekaj dobrih navijaških združenj na reprezentančnem nivoju in po teh bi se bilo treba zgledovati. Lep primer za to je Severna Irska, kjer se je morala nogometna zveza soočiti z dosti večjim problemom kot je klubsko rivalstvo, a jim je uspelo, ker so to res hoteli. Podobno tudi kot pri nas v Mariboru, tudi tam je vodstvo kluba dojelo, kaj je zvestoba klubu. Ampak kot že rečeno, mora imeti taka organizacija 100-odstotno podporo nogometne zveze oziroma kluba.
Vsekakor nikoli ni prepozno, da se gre v to smer, ampak zadevo je treba zastavit dolgoročno in precej drugače in resneje, kot poteka zdaj z 'marketinškimi potezami' in jokanjem, da potrebujemo podporo. Če izgubimo tekmo proti Avstriji, se spet nobeden več ne bo ukvarjal s temo navijaške podpore na nadaljnjih tekmah. In to je žal največji problem, ki ga imamo."
Razmišljanje SS

Članki iz rubrike