vogrinec Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tonetom Vogrincem?

sveže žemlje Svet24.si

Kaj vse je v žemlji, ki jo imaš za malico?

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

profimedia-0338601124 Svet24.si

Pozor! Nikar še ne oblecite kratkih hlač

Mateja Magdalenić Svet24.si

Ste kje videli Matejo?

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

Lado Bizovičar Njena.si

Lado Bizovičar zajokal na javni televiziji

nu
nu
2 15.03.2019 09:52:14

Rakete, EKSPLOZIJE in pripravljena ZAKLONIŠČA! Drama vznemirila SLOVENSKO REPREZENTANCO

Prvič po dveh letih je za Izraelci precej nemirna noč.

Pa še tedaj je šlo la za lažni napad, pred dvema letoma so se v Tel Avivu oglasile sirene za opozorilo pred raketnim napadom, a se nato ni zgodilo nič. Nazadnje so rakete proti Tel Avivu dejansko poletele pred petimi leti, a se je tedaj seveda končalo enako, kot se konča ponavadi. Izraelska vojska izstrelke bodisi prestreže z najbolj sofisticiranim raketnim ščitom bodisi jim dovoli, da jih kontrolirano raznese nekje v puščavi. Tako je bilo tudi tokrat. 

Proti Tel Avivu sta poleteli dve raketi, ena je tako ali tako padla daleč pred ciljem in eksplodirala v puščavskih brezpotjih, medtem ko druga cilja prav tako ne bi dosegla, a so jo vseeno za vsak primer prestregli. Sirene v Tel Avivu so vznemirile prebivalstvo, župan je po zelo dolgem času odredil odprtje vseh javnih zaklonišč, ki bodo ostala odprta tudi v prihodnjih dneh. "Opazujte dogodke okrog sebe, a nadaljujte z normalnim življenjem," pa je sporočil. 

Izrael je nato ponoči odgovoril z več sto raketami in silovitimi eksplozijami nad Gazo, akr je občutek nelagodja še okrepilo. Slovenska reprezentanca odhaja v Izrael v torek in se bo nastanila v Haifi na severu države, ki je rakete iz Gaze tako ali tako ne morejo doseči. Mora pa seveda pristati v Tel Avivu, kjer nameravajo vse do petka bivati tudi vsi gostje Nogometne zveze Slovenije. Neprijetno, a za zdaj še ne neobičajno za tiste kraje in predvsem povsem pod kontrolo.  

Članki iz rubrike