klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Kate in William ganjena ob podpori javnosti Odkrito.si

Kate in William zapuščata London

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

nu
nu
2 15.03.2019 09:52:14

Rakete, EKSPLOZIJE in pripravljena ZAKLONIŠČA! Drama vznemirila SLOVENSKO REPREZENTANCO

Prvič po dveh letih je za Izraelci precej nemirna noč.

Pa še tedaj je šlo la za lažni napad, pred dvema letoma so se v Tel Avivu oglasile sirene za opozorilo pred raketnim napadom, a se nato ni zgodilo nič. Nazadnje so rakete proti Tel Avivu dejansko poletele pred petimi leti, a se je tedaj seveda končalo enako, kot se konča ponavadi. Izraelska vojska izstrelke bodisi prestreže z najbolj sofisticiranim raketnim ščitom bodisi jim dovoli, da jih kontrolirano raznese nekje v puščavi. Tako je bilo tudi tokrat. 

Proti Tel Avivu sta poleteli dve raketi, ena je tako ali tako padla daleč pred ciljem in eksplodirala v puščavskih brezpotjih, medtem ko druga cilja prav tako ne bi dosegla, a so jo vseeno za vsak primer prestregli. Sirene v Tel Avivu so vznemirile prebivalstvo, župan je po zelo dolgem času odredil odprtje vseh javnih zaklonišč, ki bodo ostala odprta tudi v prihodnjih dneh. "Opazujte dogodke okrog sebe, a nadaljujte z normalnim življenjem," pa je sporočil. 

Izrael je nato ponoči odgovoril z več sto raketami in silovitimi eksplozijami nad Gazo, akr je občutek nelagodja še okrepilo. Slovenska reprezentanca odhaja v Izrael v torek in se bo nastanila v Haifi na severu države, ki je rakete iz Gaze tako ali tako ne morejo doseči. Mora pa seveda pristati v Tel Avivu, kjer nameravajo vse do petka bivati tudi vsi gostje Nogometne zveze Slovenije. Neprijetno, a za zdaj še ne neobičajno za tiste kraje in predvsem povsem pod kontrolo.  

Članki iz rubrike