osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

Horoskop Bern Svet24.si

Tedenski horoskop: S pomočjo zvezd te dni lahko ...

par Petisvet.si

Pretekla življenja nas obdarijo z dušo dvojčico

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

serena williams Svet24.si

Navdušena nad Archijem, Serena obiskala kraljevo ...

špela grošelj Njena.si

Tik pred finalom sta se poslovila Špela in Miha

viljem julijan Njena.si

Slovenski pevec se je zavedno poslovil od sina

nu
nu
2 15.03.2019 09:52:14

Rakete, EKSPLOZIJE in pripravljena ZAKLONIŠČA! Drama vznemirila SLOVENSKO REPREZENTANCO

Prvič po dveh letih je za Izraelci precej nemirna noč.

Pa še tedaj je šlo la za lažni napad, pred dvema letoma so se v Tel Avivu oglasile sirene za opozorilo pred raketnim napadom, a se nato ni zgodilo nič. Nazadnje so rakete proti Tel Avivu dejansko poletele pred petimi leti, a se je tedaj seveda končalo enako, kot se konča ponavadi. Izraelska vojska izstrelke bodisi prestreže z najbolj sofisticiranim raketnim ščitom bodisi jim dovoli, da jih kontrolirano raznese nekje v puščavi. Tako je bilo tudi tokrat. 

Proti Tel Avivu sta poleteli dve raketi, ena je tako ali tako padla daleč pred ciljem in eksplodirala v puščavskih brezpotjih, medtem ko druga cilja prav tako ne bi dosegla, a so jo vseeno za vsak primer prestregli. Sirene v Tel Avivu so vznemirile prebivalstvo, župan je po zelo dolgem času odredil odprtje vseh javnih zaklonišč, ki bodo ostala odprta tudi v prihodnjih dneh. "Opazujte dogodke okrog sebe, a nadaljujte z normalnim življenjem," pa je sporočil. 

Izrael je nato ponoči odgovoril z več sto raketami in silovitimi eksplozijami nad Gazo, akr je občutek nelagodja še okrepilo. Slovenska reprezentanca odhaja v Izrael v torek in se bo nastanila v Haifi na severu države, ki je rakete iz Gaze tako ali tako ne morejo doseči. Mora pa seveda pristati v Tel Avivu, kjer nameravajo vse do petka bivati tudi vsi gostje Nogometne zveze Slovenije. Neprijetno, a za zdaj še ne neobičajno za tiste kraje in predvsem povsem pod kontrolo.  

Članki iz rubrike