osenar Odkrito.si

Kaj se dogaja z Nino Osenar? Pogrešamo jo že ...

Horoskop Bern Svet24.si

Tedenski horoskop: S pomočjo zvezd te dni lahko ...

par Petisvet.si

Pretekla življenja nas obdarijo z dušo dvojčico

taksi ljubljana Svet24.si

Poklical taksista in izkoristil njegovo ...

serena williams Svet24.si

Navdušena nad Archijem, Serena obiskala kraljevo ...

ema lpd Njena.si

Prizadeta Ema v solzah razkrila svojo zgodbo

tanja zagar Njena.si

Zvezde plešejo: Zmagovalca sta Tanja in Arnej

rb
rb
0 14.03.2019 08:27:45

DAMJAN BOHAR v življenjski formi: NATEG? Prepoznal sem NJEGOV glas ...

Otrok Mure in nekdanji član Maribora blesti na Poljskem.

Marsikdo ga ni pričakoval na seznamu Matjaža Keka za uvodni preizkušnji proti Izraelu in Severni Makedoniji v kvalifikacijah za Euro 2020, toda selektor njegovih odličnih iger v dresu Zaglebia med poljsko elito ni spregledal. Sam pravi, da igra najboljši nogomet v karieri in del nove reprezentančne zgodbe je tudi Damjan Bohar, ki ima do zdaj en nastop s slovenskim grbom. Zgodil se je na prijateljski preizkušnji s Kolumbijo v Stožicah, od takrat je minilo skoraj 52 mesecev.

Po naših informacijah je 27-letni Prekmurec zadnji ’padel’ na reprezentančni seznam. Tik pred zdajci. Da je bilo tako, je prisegel tudi glavni igralec zgodbe. "Izvedel sem v torek zjutraj," je zatrdil Damjan Bohar, vesele informacije pa mu niso posredovali iz pisarn Zaglebia. "Poklical me je selektor in me obvestil, da sem zraven. Hotel je, da to najprej izvem od njega, šele pozneje so mi v klubski administraciji povedali, da je prišel dopis s sedeža NZS."

V njegovem položaju bi kakšen posameznik bržčas pomislil, da si ga je kdo privoščil, da gre za potegavščino. "Hja, resda nisem imel shranjene selektorjeve številke, nisem je poznal, vendar sem nemudoma prepoznal glas Matjaža Keka. Zato ni bilo dileme, takoj sem vedel, da je vse res in seveda sem se mu za vabilo takoj zahvalil. Vesel sem, kdo pa ne bi bil?! Želja vsakega športnika je braniti barve svoje države, jaz pri tem kakopak nisem izjema. Če bi bilo mogoče, bi rad za Slovenijo igral vse do konca kariere," je dejal Damjan Bohar,

Zdaj je torej izbrana vrsta s povratnikom Matjažem Kekom pred začetkom nekega novega obdobja, ki ga otrok Mure in nekdanji član Maribora pričakuje s pozitivnimi vibracijami. »Selektor je na tiskovni konferenci zelo jasno povedal, kaj pričakuje od ekipe in kakšni so cilji. Z njegovimi besedami se v popolnosti strinjam in menim, da bi lahko spisali novo lepo zgodbo za slovenski nogomet. Za vse nas. Do te mere, da bi bili na koncu na doseženo vsi upravičeno ponosni. Res močno verjamem, da smo tega sposobni, moji občutki so dobri.«

CELOTEN POGOVOR Z DAMJANOM BOHARJEM SI LAHKO PREBERETE V ČETRTKOVI TISKANI IZDAJI EKIPE SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA TRAFIKA24.SI.

Članki iz rubrike