Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 13.03.2019 23:01:06

Liverpool in Barcelona zadnja četrtfinalista lige prvakov

Reuters
Nogometaši Liverpoola in Barcelone so zadnji četrtfinalisti lige prvakov. Angleži so nocoj s 3:1 slavili v Münchnu pri Bayernu, Katalonci pa so doma s 5:1 odpravili Lyon. Prvi tekmi sta se končali z izidom 0:0.

Katalonci so prvič zadeli v 18. minuti, ko je enajstmetrovko unovčil Lionel Messi. V 31. minuti so domači podvojili prednost, potem ko sta Lyonovo obrambo izigrala Luis Suarez in Philippe Coutinho, Urugvajec je lepo podal, Brazilec pa neoviran zadel.

V 58. minuti je kanček upanja Lyonu prinesel Lucas Tousart, poljski sodnik Szymon Marciniak je gol priznal po ogledu videoposnetka zaradi domnevnega prepovedanega položaja. Barcelona je na koncu slavila visoko zmago, v 78. minuti je še drugič na tekmi zadel Messi, v 81. minuti je bil natančen Gerard Pique, v 86. še Ousmane Dembele.

Tekma se za Liverpool ni začela po načrtih, saj se je v uvodnih minutah poškodoval kapetan Jordan Henderson. V 26. minuti je Angleže v prednost popeljal Sadio Mane, ki je na robu kazenskega prostora sprejel podajo Virgila van Dijka, si zaustavil žogo, Manuel Neuer je "odletel v prazno", Senegalec pa se je obrnil in zadel. V 39. minuti so Bavarci izenačili, ko je nerodno v kazenskem prostoru posredoval Joel Matip in podajo Serga Gnabryja poslal v svoj gol.



V 69. minuti so Liverpoolčani po zaslugi van Dijka znova vodili, iz kota je podal James Milner, Nizozemec pa je dobil skok in zadel z glavo. Usodo Nemcev je v 84. minuti zapečatil Mane, ki je unovčil lepo podajo Mohameda Salaha.

V torek so si mesto med najboljšo osmerico priigrali nogometaši Manchester Cityja, ki so s skupnim izidom 10:2 izločili Schalke, ter Juventusa, ki so s 3:2 izločili Atletico Madrid Jana Oblaka.

Že prejšnji teden so si po pravih dramah v končnici in podaljšku četrtfinale priigrali nogometaši Manchester Uniteda in Porta. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3:1, Porto pa po podaljšku s 3:1 Romo. Ajax je izločil madridski Real s skupnim izidom 5:3, Tottenham pa Borussio Dortmund s 4:0.

Značke: liga prvakov, sta

Članki iz rubrike