GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

STA
STA
2 24.01.2019 20:22:12

Matjaž Kek: Potencial je, delati pa bo treba še veliko

Martin Metelko
Slovenska nogometna reprezentanca, sestavljena večinoma iz igralcev Prve lige Telekom Slovenije, je v Marbelli na prijateljski tekmi igrala 2:2 proti kitajski selekciji do 25 let. Matjaž Kek, povratnik na selektorsko mesto, pravi, da je v zadnjih dneh v Španiji videl potencial, a hkrati tudi to, da bo treba še veliko delati.

"Tekma je bila gledljiva, da pa bi iz tega karkoli izluščili ... Zame je zelo pomembno, kakšne informacije sem dobil skozi treninge, druženje. Vidi se, da je potencial, ampak da je treba še veliko delati," je po tekmi na jugu Španije povedal Kek.

Ta je pohvalil predvsem pristop fantov. "Mislim, da je bil pristop pravi. Fantje so v vsakem 'duelu' pokazali, da so v reprezentanci Slovenije. Tudi v igri je bilo nekaj lepih stvari. Mogoče sem pogrešal malo več odločnosti, predrznosti, da bi zadeve izpeljali do konca," je še povedal Kek.

Ta je preizkusil igralna sistema 4-4-2 in 4-2-3-1. Pri prvem z dvema napadalcema sta tudi padla oba slovenska zadetka, ki sta ju dosegla Luka Zahović iz Maribora in Andres Vombergar iz Olimpije.

"Igralca v napadu sta realizirala, kar je ekipa pripravila. To sta storila mojstrsko. Vombergar je pokazal vztrajnost, karakter, željo, kar ga je na koncu nagradilo," je še povedal Kek in zaključil, da ga motijo predvsem naivno prejeti goli. "Ampak pravim, toliko so bili v tem treningu, druženju, da bi rabili več mirnosti. Vendarle pa so prvič igrali skupaj."

Kek bo naslednjič igralce zbral marca za začetek kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020, a kot kaže, je že jasno, da tam ne bo Kevina Kampla, ki je še pod "vladavino" Tomaža Kavčiča oziroma Igorja Benedejčiča napovedal slovo od izbrane vrste. Kot je poročala Televizija Slovenija, Kampl po Kekovih besedah do preklica, zaradi osebnih razlogov, ne bo igral za slovensko reprezentanco.

Članki iz rubrike